#image_title
Alle artikelen

Houzz Homes: de Cabin 2.0 waar zelfs plaats is voor Starck en Dixon

46views

Alle warmte van hout, zonder een folkloristische of beslist rustieke stijl aan te nemen. Het is het resultaat verkregen met de restauratie van een oude schuur in de Dolomieten, op de exclusieve locatie Cortina d’Ampezzo. Waar de planken die elk oppervlak bedekken, twee eeuwen oud, nooit ophouden de charme uit te oefenen die wordt uitgedrukt door hun warme, altijd levende en voortdurend evoluerende karakter.
Een rustieke en toch eigentijdse uitstraling, die de berg en zijn traditie kan weerspiegelen en tegelijkertijd nieuw leven kan bieden aan wat om de een of andere reden niet langer kan worden gebruikt zoals in het verleden.
Voor het tweede huis in de bergen van een Romeinse familie is de mogelijkheid om van een oude schuur een appartement te maken ook en vooral een manier om het gebouw te renoveren in naam van nieuwe bewoonbaarheid. En het volledige herstel van de originele houten planken voor de binnenbekleding «het verandert in een kans», vertelt Gian Paolo Zandegiacomo, de eigenaar van Bottega d’Arte die toezicht hield op het hele renovatieproject, «het verleden herbeleven in de geest van het heden, waarbij de geschiedenis van het huis behouden blijft en tegelijkertijd een toekomst wordt gegeven».

Oogopslag
Wie woont daar:
een Romeinse advocaat met zijn vrouw en twee kinderen
Duif: Meleres, Cortina D’Ampezzo, Veneto
Jaar van constructie: rond 1800
Jaar van renovatie: 2008
Architect: ZWD Living AG – Zandegiacomo kunstworkshop
Oppervlak: 90 m² met een grote woonkamer, 3 slaapkamers en twee badkamers
Het interessante detail: de residentie is ontstaan ​​door het ombouwen van een oude schuur tot een appartement

Voor de radicale restauratie van deze oude schuur – een eerste verdieping van drie in een oud bergbeklimmershuis in het gehucht Meleres aan de rand van het beroemde Cortina d’Ampezzo – had de opdrachtgever expliciet de wens naar voren gebracht om de warme en ambachtelijke smaak te combineren van hout met een smaak gericht op moderniteit, zonder buitensporige afwijkingen van de traditionele lokale stijl.
Een niet ongebruikelijke operatie voor de Bottega d’Arte van de gebroeders Zandegiacomo, actief in Italië en Zwitserland en gespecialiseerd in het ontwerp en de creatie van op maat gemaakte houten interieurs, en in staat om dit materiaal te gebruiken voor elke meubelstijl, van rustiek tot klassiek . modern.

Om door te kunnen gaan met de restauratie werden alle planken van de schuur verwijderd en vervolgens gerestaureerd, waarbij dezelfde afwerking behouden bleef – een eerste patina, zoals ze in het jargon zeggen – van het originele dennenhout, om de ruimtes een dimensie en smaak te geven passend bij de geschiedenis van het gebouw. Al het hout dat we op deze afbeeldingen zien, is zonder uitzondering niet aan dit productieproces ontsnapt. Alleen de vloer maakt het verschil, verder verwerkt – in een tweede patina – om hem te beschermen tegen de gevolgen van voetverkeer.

Op deze afbeelding kunnen we de structuur van de grote woonkamer observeren, naadloos verdeeld tussen de eigenlijke woonkamer, het eetgedeelte met uitzicht op de ramen en de ingerichte kitchenette. Het hout omhult de ruimte op een kleermakersmanier en spaart geen enkel oppervlak behalve een deel van het plafond.
De betonnen open haard, in de hoek bij de toegangsdeur, werd tijdens de renovatie geplaatst om het huis te voorzien van het comfort en de schoonheid van dit meubelstuk, waar u vooral in de winter in de bergen van kunt genieten.
Woonkamer, keuken en eetkamer delen dezelfde kleurenkaart, gegeven door het hout en de bekleding in bruin-, grijs- en crèmetinten.
Op deze afbeelding zijn de iconische Ghost-stoelen ontworpen door Philippe Starck voor Kartell in transparant polycarbonaat verdeeld over de eettafel.
Voor de grote woonkamer een grote monoblokcontainer die een praktische achtergrond kan creëren tussen de kitchenette en de eetkamer. Het meubel is gemaakt van glanzend zwart gelakt hout en is voorzien van comfortabele planken aan de zijkant van de tafel waar u meubelaccessoires en familieherinneringen kunt plaatsen. Hierboven verlichten drie dubbele verchroomde cilinders de kitchenette, waardoor de verticaliteit van het hele blok wordt versterkt.
In deze opname een blik op de open keuken. De verdubbeling van de ruimte bestemd voor containers en werkbladen, deze laatste van gesatineerd staal, garandeert de volledige werking van de kachel, zelfs bij een beperkte omvang. Dankzij het scherm dat het monoblok biedt, kunt u koken in een gezellige omgeving die echter verbonden blijft met de woonkamer.

Lees ook De Open Space Woonruimte: ouderwets of nog steeds trendy?

In de hoofdslaapkamer prevaleert het verlangen naar orthogonaliteit en eenvoud boven hyperdecoratie en accumulatie, terwijl hout, met zijn nerf, zijn clair-obscur en zijn combinaties, zichzelf vestigt als de exclusieve hoofdrolspeler van de ruimte.

Het ontwerp van het bed is extreem droog, dat niet op zoek is naar twists, maar dat, in de nasleep van het classicisme, vasthoudt aan zijn traditionele tegenhangers in de bergen. Ook interessant is de betonafvlakking met metalen spikkels op het plafond, het werk – hier net als in de rest van het huis – door de ambachtelijke kunstenaar Filipov Wesso: een oplossing die het huwelijksgunsteffect van het “volledig hout” ondermijnt en biedt een ontspannende pauze vanuit het oogpunt van materiaal en chromatisch perspectief.

Er is geen tekort aan verwijzingen, zoals terecht is gezien het feit dat we ons in de Alpen bevinden geniale loci van de berg. Na het sleeën voor de banken en sneeuwschoenen op de open haard, roepen de oude ski’s die boven het hoofdbed hangen de sfeer op van vervlogen tijden, toen wintersport een elitepraktijk was en werd beoefend met uitrusting die ons tegenwoordig buitengewoon rudimentair lijkt.
In de kinderkamer is een ingenieuze oplossing geïmplementeerd om de bedden te vermenigvuldigen zonder toevlucht te hoeven nemen tot het klassieke stapelbed, wat soms een beetje beklemmend is, vooral in huizen waar het plafond noodzakelijkerwijs laag is en de originele ramen klein zijn.
Twee extra opklapbedden, op maat ontworpen en gemaakt, kunnen indien nodig zelfs worden geopend alsof het een treinslaapplaats is. Het bevoorrechte gebruik van hout, ook voor de bodem van het bed, zorgt ervoor dat de twee structuren bijna camoufleren, waardoor de kamer een bredere en aangenamere adem krijgt.
Het karakter en de stijl van het appartement missen niet de bijdrage van hedendaags design. In deze hoek vinden we een gevierd icoon van de industriële productie van de jaren negentig dat, ondanks de volledige chromatische continuïteit van de materialen, zich onderscheidt van de context vanwege de prevalentie van zijn golvende vormen. De S-Chair, ontworpen door de Engelse ontwerper Tom Dixon in 1992, wordt geproduceerd door het Italiaanse merk Cappellini. De stroversie die we in deze opname kunnen zien – waarbij de ambachtelijke component in de productie belangrijk is – is verworven uit de belangrijkste permanente collecties van designmusea over de hele wereld.
Er is geen muur of hoek van het huis die niet wordt beïnvloed door een klein uitstapje naar de kunst. De werken en schilderijen die we in elke kamer verspreid zien, zijn persoonlijk uitgekozen door de eigenaar van het huis, een liefhebber van hedendaagse kunst. En de tweede badkamer lijkt ook geen uitzondering te zijn.
Nog een lakmoesproef van de veelzijdigheid van hout en de duizend combinatiemogelijkheden op het gebied van meubilair? Die vinden we in deze badkamer, waar het contrast tussen de verchroomde handdoekradiator en de afgeronde sanitairarmaturen in passend zwart en wit een sterke, elegante en tijdloze aanwezigheid samenvatten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in het lezen van Houzz Houses: The Extreme Art of Carving in a Castle House

In de hoofdslaapkamer is alles erop gericht om ten volle te profiteren van de voordelen van een langdurige stoomstroom. De grote, blauw verlichte douchecabine is in feite een Turks bad uitgerust met een chromotherapiesysteem, zodat u op elk moment kunt genieten van de voordelen van een mini-thuisspa. In feite is het onwaarschijnlijk dat iemand na een lange wandeling in de bergen of een intensieve dag op de pistes de gunstige effecten ervan zou kunnen minachten…

Bekijk alle foto’s van het huis

In onze rubriek Houzz Homes stellen wij interessante projecten voor van Houzz-professionals. Als u ons uw werk wilt laten zien, upload dan de foto’s naar uw Houzz-profiel en stuur de link samen met een korte beschrijving van het project naar redazione@houzz.com. Als wij besluiten uw werk te publiceren, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Leave a Response