#image_title
Alle artikelen

Houzz Houses: een prachtig doe-het-zelfterras met een beperkt budget

27views

Je hebt oog, verbeeldingskracht en gevoeligheid nodig om de potentie van een gebouw te begrijpen, zelfs als je op zoek bent naar een huis om te huren en geen volledige renovatie kunt uitvoeren.
En het was slechts een blik, die al snel veranderde in liefde op het eerste gezicht, toen architect Luca Gangemi dit appartement op de bovenste verdieping van een jaren ’70 condominium in het centrum van Rimini bezocht. Sinds die jaren was er niets veranderd en alles, van de ruimtelijke verdeling tot de armaturen, van de vloeren tot de afwerkingen, was zo beïnvloed dat het er veel minder uitnodigend en helder uitzag dan het in werkelijkheid was.

Rekenend op de medewerking van de eigenaren, deed Gangemi niets anders dan de oppervlakken te “ontdekken” en de ruimtes volledig open te stellen, zelfs richting het prachtige terras, om de zolder om te vormen tot een thuisstudio die deze vertegenwoordigt.

Foto in Cristina Fiorentini

Oogopslag
Wie woont daar: de architect Luca Gangemi met zijn vrouw
Duif: Rimini
Jaar van constructie: jaren 70
Renovatie periode: 2013-2014
Architect: Luca Gangemi-Ldac
Oppervlak: 75 m² verdeeld over woonkamer, slaapkamer, badkamer en studeerkamer + 30 m² terras
Het interessante detail: de oppervlakken, zoals het zichtbare beton van de pijler en het ruwe gips, werden tijdens de renovatie ontdekt

Het eerste gevoel dat je voelt als je de drempel overschrijdt, is dat je een ruimte betreedt waarin binnen en buiten samenvloeien. De continuïteit tussen de kamer en het terras is vloeiend en harmonieus dankzij de grote ramen en witte ramen. En dat komt ook door het vrije kleurgebruik: “Geel als verwijzing naar het zonlicht, groen als ideale verbinding met de natuur buiten”, aldus de architect.

Het grote terras van 30 m² is “zelfgebouwd”: «We hebben in een grote bouwmarkt geïmpregneerde grenen planken gekocht, daarna hebben we de plantenbakken en de witte kast die de tafel van het kookgedeelte scheidt met onze eigen handen gemaakt», legt Gangemi uit, er terecht trots op dat we met een beperkt budget de buitenruimte bewoonbaar en gastvrij hebben gemaakt.
Met een flinke dosis handvaardigheid en een snufje kennis en liefde voor planten hebben de huurders een heerlijk en gevarieerd paradijsje gecreëerd.
Een echte voortzetting van de woonkamer, het terras is voorzien van een kookgedeelte, verborgen achter het witte meubilair.
Bijkomend voordeel van deze buitenruimte is dat het, dankzij de overkapping met een geïsoleerd paneel op een metalen structuur, een megaveranda wordt waar je het hele jaar door van kunt genieten. Laten we niet vergeten dat we in Rimini zijn!
“Het idee was een lichte renovatie, waarbij we de systemen en muren zo min mogelijk probeerden aan te raken, maar ons concentreerden op de afwerkingen”, legt Gangemi uit, die begon met het veranderen van de ramen en deuren en het lakken van de houten elementen, zoals de deuren. en keukenmeubilair, oorspronkelijk donker.
De in ruwe staat gelaten kolom creëert, samen met de planken van de ijzeren structuur, een hoek met een industriële uitstraling, in contrast met de strakke lijnen van de rest van het huis.
«Het huis moest zo open mogelijk zijn», zegt de architect, die om dit effect te bereiken de vloeren standaardiseerde, oorspronkelijk per kamer verschillend, en ze bedekte met een ecomortel.
De keuken, oorspronkelijk in wengé, werd met een borstel gelakt; Op de deuren zijn hergebruikte handgrepen gemonteerd. Het ruwe effect van de Acquapanel panelen die het bovenste gedeelte van de keuken bedekken, is een verwijzing naar de kolom.

Vloertegels: Tegel, ontwerp Patricia Urquiola, Mutina, 2012; verlichte aangepaste belettering: Soulkitchenserie Wright Type_01

Eén van de oppervlakken die dankzij de renovatie letterlijk ontdekt is, is de ruwe groene muur, die zichtbaar werd nadat de krassen op de muren van de woonkamer waren verwijderd. Dit wordt momenteel gecombineerd met een groene pleister die het eikenhouten bankje van het tv-meubel omlijst.

Het doel van het project was ook om een ​​kleurencombinatie te verkrijgen met een sterke visuele impact: van de neutrale duifgrijze kleur (vloer) tot tinten benzinegroen (gordijnen), geel en bosgroen (meubels).

Schilderijen: Giovanni Lombardini; grondlamp Toio, ontwerp Achille en Piergiacomo Castiglioni, Flos, 1962; Maria tafellamp, ontwerp Claudio La Viola, Viabizzuno, 1997

Voor de slaapkamermuur koos architect Gangemi de soberheid van grijs email en decoreerde deze met een creatieve compositie van prenten en schilderijen.

Lampen: Messing wandkandelaar, Drieënveertig; kleine tafel: DLM, ontwerp Thomas Bantzen, Hooi; comodino: straalontwerp Enrico Cesana, Olivieri

Oorspronkelijk bedekt met kobaltblauwe tegels, werd de badkamer volledig gerenoveerd: “We kozen ervoor om het chromatische experiment voort te zetten: luchtvaartblauw en zuurgroen, gecombineerd met het wit van de muren – met een spateleffect”, zegt de architect, die de ruimte inrichtte door Ray-dressoirs en nachtkastjes die al in het huis aanwezig waren, terug te halen en met op maat gemaakte meubels gemaakt van sparrenplanken uit oude hutten. De muren zijn voorzien van buitenpleisterwerk met een waterafstotende behandeling.

Bent u van plan uw badkamer te renoveren? Lees De expert spreekt: wat u moet weten om uw badkamer te renoveren

“We wilden een bijzondere ruimte creëren waar degenen die binnenkomen – vrienden en klanten – verschillende architectonische oplossingen kunnen waarderen: op maat gemaakte meubels, materialen, kleuren en afwerkingen; zoals de hars voor de vloer, de muren die op verschillende manieren zijn behandeld (afgepeld, onafgewerkt gelaten of behandeld met speciale pleister om geld te besparen)”, besluit Luca Gangemi. En dus zijn zelfs de in het atelier aanwezige MDF-wandpanelen een liefdesverklaring voor kleur.

Leave a Response