#image_title
Alle artikelen

Voor en Na: Licht is de eerste truc van een make-over in Milaan

23views

Lichten, kleuren en meubels zijn de hoofdrolspelers van deze vernieuwing: de valorisatie van de reeds bestaande architectonische elementen heeft het mogelijk gemaakt om de ziel van het huis te benadrukken, waar beton het kenmerkende element van de ruimte is, de ruwe kolommen een beslissende indruk geven, versterkt door de introductie van elementen met een essentieel design, net als de smeedijzeren versieringen. Het licht, door de grote ramen en het dakraam, wordt de hoofdrolspeler en invloedrijk voor de kleurkeuze. Een sfeer verrijkt zonder te worden vervormd, waarbij nieuwe objecten zorgvuldig zijn geselecteerd om ze te combineren met die uit het verleden, waardoor een gevarieerde emotionele stimulans wordt verkregen.
Foto bij ARTvisual Photography

Oogopslag

Wie woont daar: het appartement is eigendom van een Milanese art director
Duif: Beursterrein (Amendola) in Milaan
Jaar van renovatie: 2016
Architecten: Andrea Bonetti en Sara Confalonieri
Oppervlak: 180 m²
Het interessante detail: het appartement heeft een interessante structuur, de architect die het in de jaren zeventig voor het eerst renoveerde, liet zich namelijk duidelijk inspireren door de architectonische productie van Le Corbusier.
Het spel van volumes, de zichtbare betonnen pilaren, de nissen en nissen die doen denken aan de Notre Dame du Haut in Ronchamps en vooral het grote dakraam dat de zonnestralen naar binnen leidt.
Het appartement heeft geen echte renovatie ondergaan, architect Bonetti legt uit dat «de structuur en de interne verdeling ongewijzigd zijn gebleven terwijl er beslissende ingrepen zijn gedaan in het karakter van de kamers en het beeld in het algemeen.
Het substantiële verschil tussen een traditionele interventie en een relooking bestaat uit het in de praktijk brengen van de wensen van de klant door in te grijpen in de omgeving zonder noodzakelijkerwijs invasieve werken uit te voeren, hetzij door de toevoeging van nieuwe en meer functionele architectonische elementen en/of door het elimineren van de nu overwogen elementen. overbodig en ontoereikend, zowel door gerichte ingrepen op meubilair (zelfs goedkope), kleuren of lichten, alles in een beslist korter tijdsbestek vergeleken met de canonieke renovatie”.
Wat de woonkamer betreft, had de opdrachtgever zelf de kleuren gekozen die voorheen werden gebruikt om de muren te decoreren en was daarom emotioneel gebonden aan dat beeld. Zijn eerste wens was om zo min mogelijk in te grijpen op de chromatische matrix, maar vervolgens aanvaardde hij met enthousiasme en moed de ontwerphypothese die hem door de ontwerpers werd voorgesteld, diametraal tegenovergesteld aan de vorige, zowel qua visuele impact als qua concept.

De vloer werd bedekt met een warmgrijze hars om een ​​eigentijdse en veelzijdige achtergrond voor het meubilair te creëren. De vorige positie was het meest geschikt en er werd besloten deze te behouden om een ​​mooi zicht te bieden op de met bomen omzoomde laan.
Voor de kleuren is gekozen voor neutrale tinten, maar die wel duidelijk leesbaar zijn in vergelijking met de grijze hars en de witte muur. Voor de benzineblauwe fauteuil en de felgele accessoires zijn sterkere kleuren gebruikt.

Slaapbank: Brooke, Maison Du Monde; fauteuils: Iceberg, Maison Du Monde; Rissna salontafel, Ikea; tapijt: Sanderum, Ikea

PRIMA: Het woongedeelte zag er een beetje gedateerd uit en zonder versieringen aan de muren.
Het gebied met de open haard werd alleen visueel gereset, om zijn rol als hoofdrolspeler van de ruimte te behouden zonder al te veel op de omringende gebieden te lijken. Er werd de voorkeur gegeven aan een neutraler beeld, waarbij de pure volumes de mogelijkheid tot dialoog lieten.
PRIMA: De ruimte met de open haard had veelkleurige muren.
De tafel in het eetgedeelte bestond al en grensde al aan de keuken. Er werd besloten om de schuifpanelen te behouden om de keuken te karakteriseren met een helderdere kleur en om meteen de vergelijkbare, maar niet identieke, functie van deze ruimte te identificeren in vergelijking met de open ruimte.
In de bakstenen keuken is alleen het tegelwerkblad vervangen. De gevelbekleding was bestaand en op uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever behouden en geïntegreerd in de nieuwe combinatie.
Als u naar de eerste verdieping gaat, komt u in het slaapgedeelte: hier bevinden zich drie slaapkamers, een grote badkamer en een grote hal met een studeerhoek.

Bovenaan de trap vinden we het dakraam dat het grootste deel van het huis verlicht.

De meubelstukken in deze kamer zijn afkomstig van diverse reizen van de eigenaar.
PRIMA: In de slaapkamers was vóór de interventie het plafond strogeel, wat weinig licht verspreidde omdat de vloer ook donker was. De opdrachtgever had de wens uitgesproken deze aanpak te willen handhaven.
Maar de ontwerpers waren het daar niet mee eens: «Het geel had tot gevolg dat de kleur van het licht in de kamers varieerde en veranderde in tinten die niet geschikt waren voor het nieuwe beeld. Daarom hebben we neutrale tinten zoals duifgrijs en wit geselecteerd om alle kamers te schilderen.”
Lett: Tarva, Ikea; comodino: Selje, Ikea
De badkamer is geheel gerenoveerd: de aan- en afvoersystemen zijn vernieuwd en het sanitair en de vloer- en wandafwerking zijn vervangen.
PRIMA: De badkamer op de eerste verdieping was donker en niet erg ruim vanwege de aanwezigheid van donkere tegels.
“Het was de bedoeling om een ​​warme en gastvrije sfeer te creëren, maar tegelijkertijd aan helderheid te winnen”, legt architect Bonetti uit. De met frezen gekozen bekledingen, waarmee je geometrische spellen kunt maken door de tegels naar eigen inzicht samen te stellen, bereiken het gestelde doel. De douchebekleding werd vervangen door tegels die pasten bij het nieuwe omgevingsbeeld, waarbij gekozen werd voor bruinachtige kleuren met lichte inzetstukken.

Een project dat is opgezet om een ​​modern tintje te geven aan een appartement waarbij de reeds bestaande architectuur behouden is gebleven, zodat de huidige behoeften aan renovatie naast elkaar kunnen bestaan ​​door middel van kleur en meubilair. Een opmerkelijke verandering die benadrukt hoe, terwijl de ruimtes ongewijzigd blijven, de gerichte keuze van accessoires en textiel een fundamentele rol kan spelen.

Mozaïek: Ston; tegels: S-seriehad 50×50, Vogue

In onze Voor en Na column stellen wij interessante projecten voor van Houzz-professionals. Als u ons uw werk wilt laten zien, upload dan foto’s van de renovatie naar uw Houzz-profiel en stuur de link samen met een korte beschrijving van het project naar redazione@houzz.com. Als wij besluiten uw werk te publiceren, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Ander
Renoveren: 5 essentiële vragen bij het kiezen van een architect

Leave a Response