#image_title
Alle artikelen

Houzz in Spanje: een Andalusische villa met zwembad op het dak

49views

We zijn in Zuid-Spanje, in Gaucín, in de regio rond Malaga. Het bouwen van dit huis was allesbehalve eenvoudig. «Het is een van de meest complexe projecten die ik ooit heb gevolgd“, legt uit José María Olmedo, ontwerper van DTR Studio Arquitectos. Het gebouw is verdeeld over drie kavels gelegen tegen een steile helling, met een hoogteverschil van zes meter. Onder meer het derde stuk grond werd vlak voor de opening van de bouwplaats aangekocht de architecten moesten het hele project haastig herzien, net toen de werkzaamheden op het punt stonden te beginnen. Na vier jaar en met een kostprijs van ongeveer 220 duizend euro is het eindresultaat een villa die een uniek perspectief biedt op de witte huizen die typerend zijn voor dit gebied.
Foto in Cris Beltran

Oogopslag
Wie woont daar: Een Schots echtpaar
Duif: Gaucín, in de regio Malaga
Oppervlak: Circa 190 m²

Ontwerpers: DTR Studio Arquitectos

De eigenaren – twee Schotten die vaak in Gaucín verblijven – wilden de oppervlakte van een gebouw vergroten door gebruik te maken van de nabijgelegen grond en de ontwerpers stelden voor om een ​​nieuw volume in de constructie op te nemen, dat de dominante stilistische code van het gebouw zou respecteren. dorp.

Ondertussen werd, kort voordat de werkzaamheden begonnen, het huis boven de twee percelen te koop gezet. De aankoop van dit derde pand zou de mogelijkheid hebben geboden om een ​​spectaculair uitzicht te creëren en een nog bredere en ambitieuzere reikwijdte aan het oorspronkelijke project te geven. Daarom stelden de architecten voor om het oorspronkelijke gebouw te slopen en er een geheel opnieuw te bouwen op de oppervlakte van alle drie de percelen. . Zonder aarzeling wilden de twee eigenaren naar de suggestie luisteren en gaven de ontwerpers carte blanche.

Voor de twee Schotten was het essentieel dat het project zou voldoen aan de principes van duurzaamheid en energie-efficiëntie. «We hebben een innovatieve oplossing gekozen door SATE toe te passen, een thermisch en akoestisch isolatiesysteem voor gevels van Weber Saint Gobain. Ten tweede hebben we het oppervlak bedekt met kalkverf, zodat het gebouw harmonieus in de omgeving past“, vertelt José Maria Olmedo.

De ramen en deuren zijn gemaakt van PVC. Het glas heeft een lage emissie, met holtes van 16 mm voor argongas.

In dit gedeelte wordt de verdeling van de ruimtes over de drie niveaus weergegeven. Op de bovenverdieping vinden we de entree, de woonkamer en een zwembad dat een prachtig uitzicht biedt. Op de tussenverdieping bevinden zich twee slaapkamers en twee badkamers. De onderste verdieping wordt bewoond door een appartement speciaal voor gasten.
De entree bevindt zich op de bovenverdieping. Natuurlijk licht komt de keuken binnen dankzij een vakwerkstructuur gemaakt van handgemaakte stenen. Een element van hetzelfde type werd op de muur tussen het zwembad en de trap geplaatst: een perfect voorbeeld van de toewijding van de ontwerpers om de materialen en elementen van de lokale architectuur tot in de details te gebruiken.
Het woongedeelte, bestaande uit een woonkamer, eetkamer en keuken, is open. Een groot raam zorgt voor continuïteit met de buitenkant en biedt een prachtig panorama op het dorp Gaucín.

In de keuken, van Schmidt, zijn de deuren van natuurlijk eikenhout. De kledingkast heeft een glanzend witte afwerking, terwijl de toonbank in Silestone is.

Bank, lamp en salontafel: De gans; eettafel en stoelen: Decosilla’s; tappeto: El Corte Inglés

Het woongedeelte is ingericht met neutrale kleuren en eigentijds designmeubilair in Scandinavische stijl.

De vloer was gemaakt van microcement, een eenvoudig en neutraal materiaal dat vaak wordt gebruikt in Scandinavische omgevingen.

Buiten vinden we het zwembad, dat de resterende oppervlakte van de bovenste verdieping beslaat. De restoppervlakte van het terras komt echter overeen met de dekking van de benedenverdieping.
Een brede trap leidt naar de lagere verdiepingen en vormt het verbindende element dat de drie niveaus van het huis met elkaar verbindt. De treden zijn gemaakt van beton en de stootborden zijn gemaakt van afgeschuind wit marmer.
De trap wordt versterkt door een dakraam en biedt vanaf de bovenste treden een fascinerend perspectief op het omringende landschap.
De keuken van het gastenappartement is ingericht in de stijl van het huis, met een prachtige betonvloer en witte muren en deuren. Ikea-kasten zijn gemaakt van roestvrij staal en eikenhout.
«Het platte dak van het woongedeelte, drie meter boven het zwembad, is gebouwd met het oog op de mogelijkheid om een ​​nieuwe verdieping te bouwen» legt de architect uit. «De vorm weerspiegelt die van de typische daken van dit gebied, waardoor het gebouw perfect in de lokale architectuur integreert».
Plattegrond bovenste verdieping: woonkamer, zwembad, terras met uitzicht.
Plattegrond middelste verdieping: Twee slaapkamers en twee badkamers.
Benedenverdieping: gasten appartement.

Bekijk alle foto’s van dit project

Vond je dit huis leuk? Laat hieronder een reactie achter en bewaar de leukste foto’s in een Ideabook!

Leave a Response