#image_title
Alle artikelen

Houzz-huizen: bijna Scandinavisch van 65 m2 met uitzicht op Gran Sasso

23views

Ondergedompeld in de charme van een middeleeuwse stad gebouwd rond en op de top van de Sabulo-heuvel, werd dit kleine huis gecreëerd in een oud gebouw van twee verdiepingen dat toegankelijk is via een voetgangersstraatje. Dicht bij de beroemde stranden van de Marche, geniet Fermo van uitzichten die variëren van de heuvels tot de vlakten, tot aan de Gran Sasso. «Het idee was dat van een klein huis vol maritieme inspiratie met Scandinavische accenten, gecontroleerd in de ruimte en vrij van te veel belemmeringen en verdeeldheid.», legt architect Giacomo Ortenzi uit.
Foto door Michela Sollini

Oogopslag
Wie woont daar: Giacomo en Alessia (en binnenkort Vittoria!)
Duif: Fermo, Marche
Jaar van constructie: ‘800
Jaar van renovatie: 2013
Architect: Giacomo Ortenzi
Oppervlak: 65 m²; woonkamer, 2 slaapkamers, 1 badkamer
Het interessante detail: de toegang is via een voetgangersstraatje; aan de andere kant kunt u genieten van het uitzicht op het Sibillini-gebergte en de Gran Sasso

De definitie van het renovatieproject is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de architect en de opdrachtgevers: «Mijn ontwerp is gebaseerd op het concept van co-design, waarbij de opdrachtgever volledig bij het ontwerpproces wordt betrokken. Bij de keuzes wordt rekening gehouden met de relatie met de plek en de toekomstige bewoners”, legt de architect uit.
Het huis bestond oorspronkelijk uit twee verdiepingen en was opgedeeld in twee wooneenheden.
De grootste uitdaging was om alles in een zeer kleine ruimte te passen.
Millimetrisch ontwerp ook in de keuken waar Ortenzi, om elke beschikbare ruimte optimaal te benutten, koos voor de oven met een “vlag”-opening, opgehangen aan een stalen structuur. Op deze manier werd een deel van het oppervlak vrijgemaakt, waardoor er ruimte ontstond voor de gootsteen. De door Miton geproduceerde keuken met Corian blad is op maat gemaakt met open modules gemaakt door timmerwerkplaats Eusebi.
Deze omgeving is het resultaat van de combinatie van productiemeubilair en op maat gemaakte wandmeubels. Het appartement bevindt zich in energie-efficiëntieklasse A en is uitgerust met een warmtepomp voor verwarming en koeling.
De bakstenen muren van de woonkamer zijn bewust zichtbaar, evenals de architraven.

Verlichting: Macrolux; cementmortelvloer: Muur2Vloer van Novacolor

De enige verandering ten opzichte van het oorspronkelijke project betrof de positie van de keuken, aanvankelijk bedoeld voor de entree. De uiteindelijke keuze gaf de voorkeur aan de kant richting het Sibillini-gebergte «omdat de keuken en de tafel de twee punten zijn waar je het beste van de externe show kunt genieten» legt de architect uit.

De vintage tafel kenmerkt zich door de toevoeging van het marmeren inzetstuk en de rode lade. De hangende verlichting boven de eettafel is gemaakt door Giacomo Ortenzi met gekleurde textieldraden en oude Targetti-lampen uit de jaren 70, gevonden op een rommelmarkt.

Als je van deze stijl houdt, lees dan New York Style? Natuurlijke bakstenen muren

Zelfs de architectonische elementen zoals de trap die naar de badkamer leidt, zijn tot op de millimeter ontworpen. DE gradini, sGelegen tussen de slaapkamerdeur en een onderkast waarin de was-droogcombinatie staat, verbergen ze op hun beurt een kleine kast.
Wand-plafondlampen: PulpViabizzuno
De slaapkamer is toegankelijk via de blauwe gang die aansluit bij de grijze vloeren en muren van de badkamers.

Oorspronkelijk liep de schoorsteen langs de muur, waardoor we onder de witte verf een glimp kunnen opvangen van de vorm van de baksteen.

Het bed is gemaakt van ruw ijzer met zichtbare lasnaden, een gesneden en gelast profiel: een uniek stuk gemaakt door Ortenzi, evenals een verder voorbeeld van het gevoel van participatie dat de hele interventie leidde. Want, zegt Ortenzi, ‘door samen beslissingen te nemen, wordt de klant erbij betrokken».

Bekijk alle foto’s van dit huis

In onze rubriek Houzz Homes stellen wij interessante projecten voor van Houzz-professionals. Als je ons je werk wilt laten zien, upload dan foto’s naar je Houzz-profiel en stuur de link samen met een korte beschrijving naar redazione@houzz.com. Als we besluiten uw project te publiceren, nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Leave a Response