#image_title
Alle artikelen

Houzz Houses: een duplex in industriële stijl, warm en gastvrij

24views

Dit prachtige huis is het resultaat van de aankoop op twee verschillende tijdstippen van drie appartementen gelegen in een oud gebouw in het 10e arrondissement van Parijs. «In het begin waren de eigenaren alleen eigenaar van de benedenverdieping, waar een appartement in zeer slechte staat was gevestigd. Vervolgens hadden ze vóór de geboorte van hun oudste zoon de mogelijkheid om de twee bovenliggende appartementen te kopen, zodat er één grote woning op twee niveaus kon worden gecreëerd”, legt de binnenhuisarchitect uit. Alexandra Magne.

Om te proberen een zekere continuïteit te creëren tussen de verschillende omgevingen, die niets met elkaar te maken hadden, was het nodig om helemaal opnieuw te beginnen en de ruimtes volledig opnieuw te definiëren. «Op het lagere niveau, gelegen op de vierde verdieping van het gebouw, werd een enorme open ruimte gecreëerd, om zo een grote woonkamer te creëren, met een open keuken naar de woonkamer en eetkamer. Tevens bevinden zich hier de entree, de tweepersoonsslaapkamer en de badkamer. Op de vijfde verdieping bevinden zich echter twee slaapkamers, een studeerkamer en nog een badkamer voor de kinderen.” Een nogal uitdagend renovatieproject, onder leiding van architect Alexandre Sfintesco. De taak om dit zeer bijzondere appartement in te richten viel echter op Alexandra Magne, die van de gelegenheid gebruik maakte om haar persoonlijke handtekening op dit werk achter te laten, waar ze zich kon onderscheiden door haar vermogen om verschillende stijlen, materialen, kleuren en motieven met elkaar te combineren. hen, waardoor een resultaat wordt verkregen dat rijk is aan harmonie en zeer overtuigend.
Foto’s door Lionel Moreau

Oogopslag
Wie woont daar: een echtpaar met drie kinderen
Duif: X Arrondissement Parijs, vlakbij Place de la République
Oppervlak: 110 m², verdeeld over twee niveaus
Jaar van creatie: 2013
Decorateur: Alexandra Magne
Architect: Alexandre Sfintesco
Het interessante detail: deze buitengewone duplex is het resultaat van de fusie van drie verschillende appartementen

De gekozen kleur voor de entree van het appartement blijft zeker niet onopgemerkt: «Mat zwart met lichtblauwe reflecties. Omdat de ingang klein en erg licht was, heb ik voor een donkere tint gekozen, om van deze eerste kamer een van de hoogtepunten van het huis te maken”, legt de binnenhuisarchitect uit. Eenmaal voorbij de ingang komt u direct in de woonkamer, via de eetkamer.

Matzwarte verf: Railings, van Farrow & Ball

In de eetkamer wordt onze blik onvermijdelijk gevangen door de ultragrafische decoratie van het behang, dat de hoofdmuur bedekt. Alexandra Magne legt de redenen voor haar keuze uit: «Muren versieren met mooie, kwalitatieve en betaalbare werken is geen gemakkelijke taak; daarom heb ik besloten dit behang te gebruiken, met een duidelijk actueel motief.”

Bovendien leende de omringende omgeving, die overwegend wit en zeer helder was, zich voor een overkapping met een sterke visuele impact, zoals deze, die in staat is om harmonie en balans aan de kamer te geven.
De tafel, van staal, met rood geverfde poten en profielen, werd op maat gemaakt, terwijl de bijpassende stoelen in een antiekwinkel werden gekocht door de binnenhuisarchitect, die ook een MDF-meubel op maat liet maken, handig voor winkelinrichting en andere ornamenten.

Behang: Bamboe van Farrow & Ball; eettafel: op maat gemaakt, gekocht bij Atelier 154; meubels geverfd met groenblauwe verf van Farrow & Ball

De keuken, opgesteld in hoefijzervorm, bestaat uit twee bijna symmetrische werkbladen en komt rechtstreeks uit op het woongedeelte en fungeert als een discreet intermezzo tussen de eetkamer en de woonkamer. “We gebruikten enkele eenvoudige witte Ikea-kasten om vervolgens een ad-hoccompositie te creëren”. Een praktijkvoorbeeld van hoe je ondanks kostenbeheersing uitstekende resultaten kunt behalen.

Voor deze locatie onderstreept Alexandra dat ze “ervoor gekozen heeft om in de witte tint te blijven, om in harmonie te zijn met de omringende omgeving”, maar ook “om de maximale hoeveelheid licht te reflecteren en een groter gevoel van ruimte en continuïteit tussen de verschillende gebieden waaruit het woongedeelte bestaat.” Tegelijkertijd werd echter “ook een verlaagd plafond gebouwd om de keuken visueel af te bakenen”.
Sculpturaal, etherisch en majestueus, de trap die toegang geeft tot de tweede verdieping neemt bijna de rol aan van een dragend element in deze prachtige duplex: «Het is een metalen plaat, gevouwen en zeer dun».
De borstwering bestaat echter uit een ruwe staalconstructie met glaspanelen, die het zicht niet belemmeren: een ideale oplossing voor deze omgeving, waar alles een uiterst vloeiend karakter heeft. «Het parket dat de vloer bedekt is gemaakt van massief verouderd eikenhout». Een verfijnde en zorgvuldige keuze, die de koude toon van het metaal compenseert met een vleugje warmte.

Verf: Downpipe van Farrow & Ball

Voor de woonkamer, de echte hoofdkamer van het huis, gekenmerkt door twee verschillende hoogtes, speelde de interieurontwerper met een mix van verschillende trends, waarbij hij zich liet inspireren door zowel de industriële stijl als het Scandinavische design uit de jaren vijftig.
Ook in deze kamer herinnert een enorme antracietgrijze muur aan de industriële charme van de metalen trap. «Ik wilde een sterke maar neutrale kleur, waarmee ik gedurfde inrichtingsoplossingen zou kunnen riskeren», vertrouwt Alexandra toe.
Duplex Republiek

De binnenhuisarchitect besluit de gewaagde kaart te spelen door twee mosterdgele fauteuils te kiezen die ze tweedehands heeft gekocht, waarvoor ze een echte “liefde op het eerste gezicht” had. De banken en fauteuils worden nog extra benadrukt door een compositie van kussens met grafische decoraties.

Kussens: Rode Rijn

Verspreid over de vloer in het midden van de woonkamer dient een Berbertapijt om de puur industriële smaak van de kamer in evenwicht te brengen, waardoor een verfijnde en intieme toets aan de omgeving wordt gegeven. «Ik combineer graag verschillende stijlen en materialen en dat wilde ik hier ook doen. Daarom heb ik bijvoorbeeld voor de zitbanken gekozen voor verfrommeld linnen: ik vind het een leuke stof, perfect voor een gezin”, aldus de binnenhuisarchitect.

Salontafel: gekocht bij Jardin d’Ulysse

Het elegante metalen meubelstuk op de foto werd door de binnenhuisarchitect gevonden op een rommelmarkt. Om de samenhang van de stijl te behouden, heeft de spiegel die aan de muur hangt ook een metalen frame. Tenslotte wordt, opnieuw in metaal, zwart en koperkleurig, de sierlijke tafellamp gemaakt, die doet denken aan de vloerlamp in de woonkamer: «Een klassieker uit de jaren vijftig», zegt Alexandra.
«In de studeerkamer bestaat het bureau uit een oud meubelstuk voor het sorteren van post, dat ik vond bij Emmaüs (een bekende Franse liefdadigheidsorganisatie, red.), toen er nog interessante dingen te vinden waren». Alexandra besloot het te combineren met een metalen lamp met een puur industrieel design en een kledingkast, eveneens gekocht op de tweedehandsmarkt. «Naar mijn mening is het belangrijk om meubels met steeds verschillende herkomsten en stijlen te mixen, als je een huis uniek en bijzonder wilt maken».

Wat het plafond betreft, “we hebben de originele balken blootgelegd, om opnieuw verbinding te kunnen maken met de warme en bijzondere sfeer van dit appartement”.

Als je ook graag rondsnuffelt op vlooienmarkten, lees dan: 15 ideeën voor inrichting met behulp van voorwerpen die je op tweedehandsmarkten kunt vinden

Uitzicht op de slaapkamer van de eerstgeborene van het echtpaar. De kamer kenmerkt zich door een eenvoudige en industrieel geïnspireerde stijl, met name door de keuze voor grijs op de muren en de aanwezigheid van metalen kasten. «Ik heb een klein wandplankje gevonden om het speelgoed van mijn zoon tentoon te stellen», die op deze manier de kans heeft om ze trots tentoon te stellen en te kiezen uit de mooiste exemplaren.

Tapijt: Tijger van Varanassi; lamp: Paddenstoel van Egmont Toys

In dezelfde kamer vinden we ook een heel grappige sticker, waarop een Fiat 500 is afgebeeld, overladen met koffers. «Ik heb hem gevonden bij Alinéa (een Franse meubel- en woonwinkelketen), terwijl de witmetalen kast van Ikea is. Over het algemeen wordt in slaapkamers de industriële stijl opgeroepen door metalen kledingkasten, ook al is dit minder duidelijk omdat de meubels geverfd zijn.”

Sticker: gekocht bij Alinéa; metalen meubelen: Ikea

De tweede slaapkamer in het huis behoort tot de laatste twee nieuwkomers in de familie. «De uitdaging was om het juiste compromis te vinden, waardoor een jongen en een meisje dezelfde kamer zouden kunnen delen».

Voor haar kleine zusje koos Alexandra voor een metalen bed, met een beslist vrouwelijkere uitstraling in de kleur wit, en een mooie speelgoedkeuken in vintage-stijl.
Het bed of de wieg van het kleine broertje is echter van smeedijzer. Aan de muur, naast de wieg, hangt een lichtgevende slinger van La case de neef Paul, een delicate verwijzing naar de kleur die de voormuur bezielt.

Metalen bed: Ikea; verf: Marine Blue, van Little Greene

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in het lezen van Slaapkamers: 10 unisex-ideeën voor gratis kinderen

«Ik heb ervoor gekozen om slechts één muur pauwblauw te schilderen, terwijl ik voor de rest van de kamer de voorkeur gaf aan lichtgrijs». In de blauwe hoek, gecreëerd door de kleine nis boven het bed van het kleine meisje, bevinden zich een antieke spiegel en enkele gouden sterren, die een vrouwelijk tintje aan de omgeving kunnen geven. De kop van de ijsbeer (natuurlijk!) past perfect bij een schattige witte konijntjeslamp – een echte klassieker onder de kindermeubels.

Berenkop: Bibib & Co; konijnenlamp: Egmont Toys

Hoe zit het met het dressoir? «Ik vond het in een ambachtswinkel in Parijs, aan de oevers van de Seine. Het is volledig van hout: het blad is ruw, terwijl de rest van het meubilair kopergroen geschilderd is”, vertelt de binnenhuisarchitect.
Inlijsting op een prachtige compositie van kussens, met een vaag rock-ziel, ontworpen om een ​​levendig tintje te geven aan het bed van het kleine broertje.

Kussens: Nummer 74

Grenzend aan de mooie slaapkamer van de twee jongste kinderen van het echtpaar, is er een badkamer: met uitzondering van de tegels, gekenmerkt door een licht metallic effect, heeft de omgeving een vrij klassieke stijl, ‘eenvoudig, helder en essentieel’, wat blijkt perfect te zijn, zelfs voor als de kinderen ouder zijn.

In onze rubriek Houzz Homes stellen wij interessante projecten voor van Houzz-professionals. Als u ons uw werk wilt laten zien, upload dan de foto’s naar uw Houzz-profiel en stuur de link samen met een korte beschrijving van het project naar redazione@houzz.com. Als wij besluiten uw werk te publiceren, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Leave a Response