#image_title
Ontwerp en interieur

Harmonieus interieur van een ruim appartement in warme kleuren – een project van Olga Pisarkova

19views

Olga Pisarkova ontwierp een groot appartement voor een gezin met een kind. De opdrachtgevers wilden een functionele ruimte met een praktische en handige renovatie die jarenlang relevant zou blijven. De ontwerper verliet de saaie esthetiek van strikt minimalisme helemaal aan het begin van het ontwerp: in plaats daarvan werd de nadruk gelegd op natuurlijke materialen, symmetrie, rechte lijnen en complexe natuurlijke kleuren.

  • Plaats: Penza
  • Vierkant: 138 m²
  • Auteur: Olga Pisarkova
  • Foto: Michail Kosachev

De door de ontwikkelaar voorgestelde oplossing bestond uit het combineren van twee aangrenzende appartementen: eenkamer- en driekamerappartementen. De klant vroeg om een ​​ruime kleedkamer uit te rusten en de gang en badkamer uit te breiden. Drie loggia’s, waarvan de ramen een panoramisch uitzicht bieden op het bos en de stad, hebben bijgedragen aan het vergroten van het beeldmateriaal van de faciliteit. Door de niet-standaard geometrie van de woonkamer, ondanks de complexiteit ervan, kon Olga Pisarkova daar een klein eiland plaatsen. Door de lichte tint van de kasten valt het keukenpakket niet op tussen de ingetogen afwerkingen en zorgen de contrasterende bovendelen en kolom met houten gevels voor een visuele verbinding tussen de keuken en andere ruimtes. De eetgroep wordt vertegenwoordigd door een zwarte tafel omringd door stoelen met rode bekleding. Voor de gezelligheid en comfortabele rust van de eigenaren van het huis heeft de ontwerper hier twee banken voorzien – recht en hoek. De slaapkamer van het echtpaar werd ontworpen in een soortgelijk palet als het openbare blok: ook voor de muren werden beige tinten gebruikt, verlevendigd door warme houten panelen. Hoge kasten met grafische handgrepen passen gemakkelijk in het interieur dankzij geometrische schansen en nachtkastjes. Een jongenskamer balanceert op het kruispunt van een sober ontwerp met heldere en spontane kleuren, geschikt voor een kind van vier jaar oud. Het hoogtepunt van de doucheruimte was het dakraam aan het plafond: dit liet zacht natuurlijk licht de kamer binnen. Er zijn ook open opbergsystemen op de Duravit wastafelconsole en een stellingkast ontworpen door La Tezza.

Leave a Response