#image_title
Ontwerp en interieur

Fouten in het interieur: Een besloten ruimte vraagt ​​om een ​​specifieke aanpak

35views

Het interieur in het nieuwe gebouw van een licht avant-gardistische gezinswoning met een minimale oppervlakte en een atypische indeling probeert de stijl en architectuur ervan te respecteren. Je zou echter kunnen discussiëren over de manier waarop hij het voor elkaar kreeg.

Naast de toepassing van algemeen geldende basisregels vraagt ​​een besloten ruimte om een ​​specifieke aanpak en een tot in detail doordacht concept.

Betonnen plafond

Het betonnen plafond is een onmiskenbaar stijlvormend element dat de sfeer van de gehele ruimte aanzienlijk beïnvloedt. Het geeft de specifieke smaak en voorkeuren aan van de eigenaren, die uiteraard geen onnodige decoratie tolereren en zich niet laten beïnvloeden door conventies. Niettemin blijft er een vraagteken hangen bij de wenselijkheid van deze keuze. Het plafond heeft, net als de vloer, een fundamentele invloed op de lichtomstandigheden in het interieur, dat in dit specifieke geval op geen enkele manier boven de norm wordt verlicht. Door het betonnen plafond is het permanent gebruik van kunstlicht overdag een onaangename noodzaak geworden.

Kleur schilderij

De diepe, koudgroene schildering van de voormuur achter het keukenblok ziet er erg vreemd uit. Op een kleine ruimte die door de bovenste rij keukenkastjes in twee delen wordt verdeeld, heeft het geen kans om gehoord te worden. Bovendien vestigt het de aandacht op de onpraktische plaatsing van de deur in de hoek met de opening naar achteren gericht. Een uitgesproken kleurrijk schilderij verdient een complete muur zonder ramen, deuren en oneffenheden. Het gebruik ervan op een klein deel van de muur naast de deur van de voorraadkast was nogal contraproductief. Het witte schilderij zou opgaan in de lijn, het een strakke, samenhangende uitstraling geven en de defecte voorraadkastdeur effectief laten verdwijnen.

Keuken lijn

Een spoelbak in de directe omgeving van de kookplaat is een van de fundamentele ergonomische fouten, maar helaas zijn ze verre van de enige – ook het esthetische concept is niet inspirerend. Hoewel de keuken streeft naar minimalistische netheid en eenvoud, faalt dit. Het groene schilderij verdeelt het optisch, vergelijkbaar met een ongepast gekozen kap, die de bovenste rij kasten strafbaar verbrijzelt. De ongepastheid ervan wordt nog eens benadrukt door de massieve witte deuren met een uniforme hoogte. De enige redding is het vervangen van de kap door een in de kast ingebouwd type, dat de bestaande lelijke opening zal dichten met een witte deur.

Bureau

Het bureau is onzeker en niet overtuigend in zijn expressie. Hoewel hij tegen de muur wordt geplaatst, wordt hij niet gebruikt om een ​​prikbord of planken met opbergruimte te plaatsen, dus noodzakelijk voor regulier werk. Kijken naar een strakke witte muur is niet inspirerend of uitnodigend, ongeacht het soort werkactiviteit. Bovendien keert hij vrijwillig de natuurlijke bron van daglicht de rug toe: het raam. Als de tafel slechts af en toe wordt gebruikt om met een laptop te werken, zou het de moeite waard zijn om de positie ervan te veranderen: vrij in de ruimte achter de bank geplaatst, loodrecht op het raam, zou het een aantrekkelijker uitzicht bieden…

Gedraaide stoel

Net als het bureau is de bank in het interieur op onverklaarbare wijze ondersteboven gekeerd. Het voorwerp van haar interesse is hoogstwaarschijnlijk het televisiescherm dat aan de tegenoverliggende muur hangt, wat haar berusting in het uitzicht op het groen vanuit het raam echter niet verklaart of excuseert. Hoewel de bankstel in een gezinswoning het best mogelijke zicht moet hebben, staat hij hier naar de muur gericht en staat hij er ook ongemakkelijk dichtbij. Ook zal de positie van de achterkant van het raam en de hoofdingang niet bijdragen aan het gevoel van geborgenheid en veiligheid. De bank zou er baat bij hebben om te draaien, zelfs als dit ten koste zou gaan van het vinden van een nieuwe, zelfs atypische positie voor de tv.

Ing. arch. Veronika Haroldová Foto: www.isifa.com, bedrijfsarchief

Leave a Response