#image_title
Ontwerp en interieur

Eclectisch appartementinterieur met zorgvuldig doordacht decor – project van Nadezhda Tokareva

20views

Nadezhda Tokareva heeft een ruim appartement ingericht in het wooncomplex “Talan” in Ufa. Het atypische interieur is gemaakt voor een groot gezin: echtgenoten met twee kleuters en huisdieren. De wensen van de klant kwamen overeen met het persoonlijke gevoel voor schoonheid en comfort van de ontwerper, waardoor het werk aan het project soepel verliep. Vooraf voorbereide referenties en de bereidheid van de klant voor creatieve experimenten hielpen ook bij het vormen van het visuele concept van het project.

  • Plaats: Oefa
  • Vierkant: 80 m²
  • Auteur: Nadezjda Tokareva
  • Foto: Roman Spiridonov

De faciliteit was een ruime kamer, perfect voor een gezin met kinderen. Zijn grootste probleem was de bescheiden omvang van de openbare ruimte, waar iedereen vaak ’s avonds samenkomt. De ontwerper nam moedig de taak op zich om de keuken-woonkamer te transformeren: ze wilde het comfortabel maken voor regelmatig koken en warme familiebijeenkomsten. Het probleem werd opgelost zonder een ingrijpende verbouwing: de bouwers herbouwden eenvoudigweg enkele delen van de muren om inbouwkasten in de nissen te plaatsen. De kolom met wasmachines en drogers werd ook buiten de badkamer verplaatst – deze techniek verlichtte de badkamer visueel en voegde er een gevoel van lucht aan toe. Het accentdetail hier was een smaragdgroene bank omringd door groene planten en grafische tegels van de achterwand van de keuken. Echtgenoten werken meestal vanuit huis, dus een van de verplichte vereisten was de organisatie van twee voltijdbanen. Nadezhda Tokareva bood verschillende accommodatiemogelijkheden aan, maar uiteindelijk besloten ze deze te combineren met een slaapkamer. De functie van een klassiek hoofdeinde voor een ouderbed wordt hier vervuld door een gipsplaatstructuur met verticale latten. Het bovenste deel speelt de rol van een plank voor decoratie, en het onderste deel zorgt voor de integriteit van de compositie. De ruimte was aanvankelijk ontworpen in lichte kleuren, maar de klant stond erop om de muren met blauwe verf te omhullen. De laatste finishing touch was een donzige witte lamp en ingelijste foto’s. De kinderkamer bleek lichter: Sandberg behang en gekleurde kussens zorgden voor de onmiddellijke sfeer. De eigenaresse van het appartement verzamelde al lange tijd vazen, beeldjes en kunst, en haar laatste aanwinst was een schilderij met een konijn van de Russische kunstenaar Lida Zheleznyak. Een ander uniek element waren een paar enorme legerkisten waar de klanten geen afstand van wilden doen – ze vervingen de salontafel in de woonkamer en het nachtkastje in de kamer van hun zoon.

Leave a Response