#image_title
Ontwerp en interieur

Traditie en moderniteit: een woongebouw dat contrasterende materialen succesvol combineert

21views

Woongebouw met contrasterende gevel in de badplaats Divchibare.

In de populaire Servische badplaats Divchibare werd op een heuvel een klein woongebouw gebouwd. De belangrijkste ‘verve’ werd een gevel gemaakt met een contrast van kleuren en materialen. Volgens de architecten is zo’n onverwachte keuze in dit geval heel toepasselijk: de donkere kant van het huis is in harmonie met de dennenbomen, en de lichte gevel verwijst naar de rotsachtige omgeving.

EXE Studio-architectuurproject.

EXE Studio architectonisch project.

De Servische architectuurstudio EXE Studio heeft de werkzaamheden voltooid voor een woongebouw in de badplaats Divčibare op de hellingen van de berg Maljen. In hun werk houden ontwerpers niet van simpele oplossingen, er is altijd ruimte voor creativiteit in hun ideeën. Deze keer besloten ze om met contrast te spelen en de gevel uit twee verschillende materialen te maken. De ene kant van het huis is betegeld met witte keramische tegels, terwijl de andere kant is bedekt met donkere houten tegels. Een dergelijk spel met contrasten zou traditie en moderniteit echter organisch kunnen combineren.

Een huis met een gevel van contrasterende kleuren en materialen.

Huis met gevel uitgevoerd in contrasterende kleuren en materialen.

Huis in Divchibar.  Eetkamer.

Huis in Divchibar. Eetkamer.

De oppervlakte van de woning bedraagt ​​76 vierkante meter. Net als aan de buitenkant is er aan de binnenkant sprake van kleurzonering. In het lichte gedeelte van het huis bevinden zich een woonkamer en een keuken. Een breed raam zorgt voor maximale verlichting van de woonruimte en geeft de eigenaren een prachtig uitzicht op de schilderachtige omgeving. Als je privacy wilt, kun je het raam altijd afsluiten met gordijnen. IN het “donkere” gedeelte van de woning is voorzien van een slaapkamer, een badkamer en een veranda.

Huis in Divchibar.  Eetkamer.

Huis in Divchibar. Eetkamer.

Woongebouw in de Servische badplaats Divchibare.

Woongebouw in de Servische badplaats Divchibare.

In Japan staat in een bosrijke omgeving een al even contrasterend huis. Van buiten lijkt het huis een gewone kubus, maar van binnen is het gevuld met ruimtelijke figuren die een ‘verstrengelings’-effect creëren.

Leave a Response