#image_title
Ontwerp en interieur

Natuurlijke materialen en puurheid van vormen in een harmonieus interieur van het appartement – project van het bureau AR ARCHITECTS

19views

Het team van AR ARCHITECTS ontwikkelde het interieur van een klein appartement voor periodiek verblijf van de klant. De eigenaar van het appartement wilde meer sculpturale vormen in de ruimte brengen, dus kozen de architecten voor oppervlakken ‘met karakter’: marmer, hout en beton. Het werk van de klant hangt nauw samen met voortdurende zakenreizen, dus een belangrijk punt voor hem was het volledige beheer van het project door professionals, van de schets tot de uiteindelijke implementatie met de sleuteluitgifte.

  • Plaats: Moskou
  • Vierkant: 55 m²
  • Auteurs: bureau AR ARCHITECTS
  • Foto: Sergej Krasjoek

De architecten moesten de appartementen in een pre-afgewerkte staat uitvoeren, met opgetrokken scheidingswanden, een gietvloer en gedeeltelijk geïnstalleerde elektriciteit. De specifieke kenmerken van het toekomstige gebruik van het appartement hielpen bij het bepalen van de belangrijkste vereisten: de klant wilde een ergonomische en comfortabele ruimte zonder ingrijpende herontwikkeling. Bijzonder aan het pand was de panoramische beglazing, waarrond het gehele interieurconcept is gebouwd. Het werd aangevuld met grote volumes en texturen, vergelijkbaar in verhoudingen met de beglazing van de kamer. Brutaal marmer, hout en betonspatten sierden de hoofdoppervlakken en functionele blokken. Zo is in de woonkamer de accentmuur achter de bank versierd met houten panelen en is de kast achter de tv versierd met natuursteen. Met behulp van een eettafeleiland en het contrast van de plafondbekleding was het mogelijk om onderscheid te maken tussen een recreatieruimte en een plek om te koken: de witte kleur wordt daar vervangen door ritmische latten die passen bij de planken op de vloer. Deze laatste dienen niet alleen als decoratief element: daarachter bevinden zich verborgen technische systemen en luiken voor snelle toegang tot communicatie. De esthetiek in het ontwerp van de set interfereert niet met de bruikbaarheid: een asymmetrische plank met boeken en decor gaat soepel over in een reeks kasten voor serviesgoed en keukengerei. Het ingetogen palet van de slaapkamer zorgde voor de integriteit van het ontwerp: grijze en bruine tinten stimuleren maximale ontspanning voor de eigenaar. Het compositorische centrum hier was het bed, gemaakt volgens de schetsen van de architecten in hun eigen MASS-meubelproductie. Spectaculaire ramen vereisten verticale ondersteuning, daarom gebruikte het AR ARCHITECTS-team langwerpige lijnen en een spiegel in de gang.

Leave a Response