#image_title
Ontwerp en interieur

Licht gevuld interieur van een zolderappartement in een historisch gebouw – een project van Alla Senicheva

32views

Alla Senicheva ontwierp het interieur van een appartement in een historisch clubhuis in Sint-Petersburg. Het landhuis, gebouwd eind 18e eeuw, werd verbouwd en aangevuld met een bovenbouw met zolder, waarin het appartement zich bevindt. De ontwerper kent de opdrachtgevers al lang: een getrouwd stel met een 16-jarige dochter: dit is hun tweede gezamenlijke project. De klanten wilden grote openbare ruimtes, doordachte opbergruimte voor kleding en andere spullen, maar ook een comfortabel kantoor en slaapkamers.

  • Plaats: Sint Petersburg
  • Vierkant: 176 m²
  • Auteurs: Alla Senicheva
  • Foto: Maxim Maximov

De voor de hand liggende voordelen van het pand waren een breed terras dat langs het hele huis loopt, kamerhoge ramen, ligging op het zuiden en hoge plafonds. Het appartement werd verhuurd in een white box-afwerking, wat het gevoel van ruimte en lucht versterkte. Omdat de oorspronkelijke oplossing van de ontwikkelaar meerdere natte punten tegelijk omvatte, waren er geen problemen met de herontwikkeling. De ontwerper combineerde een kleedkamer en een wasruimte, die voorheen smalle, donkere kamers bezetten. De dochter van de klant heeft nu haar eigen persoonlijke ruimte: een slaapkamer, een ‘gang’ met een kast en een aangrenzende badkamer verborgen achter een nieuwe scheidingswand. De kamer is ingericht in witte tinten die kenmerkend zijn voor dit interieur, en in het midden staat een bed met een ongewoon hoofdeinde van de kledingkast. Het einde van de gang, dat opviel bij het betreden van het huis, werd geaccentueerd door een onopvallende deur en een heldere collage in de stijl van de Bauhaus-school. In het openbare blok vroegen opdrachtgevers om een ​​woonkamer in te richten met de mogelijkheid om gasten te ontvangen; deze grenst aan een lichte keuken. Er gaat een lang verhaal gepaard met de implementatie van een vrijstaande eilandtafel: Alla Senicheva ontwierp een gelast tafelonderstel met een gefineerd MDF-onderstel, waarop een porseleinen steengoedplaat moest worden geplaatst. Maar het lukte ons pas voor de derde keer om het tafelblad te plaatsen: het canvas barstte twee keer en we moesten een nieuw bestellen. Het recreatiegedeelte met een tv wordt vertegenwoordigd door een kleine bank en een stoel met oranje accent. Fijne gipsfriezen, filets en eikenhouten vloeren met een Franse visgraatindeling vormen een eerbetoon aan het historische verleden van het gebouw. De ontwerper was vooral trots op zijn werk met verlichting: vanwege de schuine plafonds van de zolder was het niet eenvoudig om lichtscenario’s te ontwikkelen. Hierdoor waren ronde Stellanova-inbouwlampen geschikt voor de hal en sierden verstelbare Ledmonster-lampen de schuine vlakken.

Leave a Response