#image_title
Ontwerp en interieur

Kapsaloninterieur geïnspireerd op het werk van Ricardo Bofill – project van Kovalev&Partners studio

33views

De inspiratie voor het creëren van het kleurrijke interieur van een kleine kapsalon in Moskou kwam van de indrukwekkende ontwerpen van architect Ricardo Bofill, bekend om zijn liefde voor kleur. De klant is een moderne vrouw die een gebouw van twee verdiepingen heeft gekocht om op de tweede verdieping te wonen, terwijl ze de eerste verhuurt. De voornaamste prioriteit van de studio Kovalev&Partners was het gemak van de potentiële huurder, met wie al overeenkomsten bestonden op het moment van ontwerp.

  • Plaats: Moskou
  • Vierkant: 47 m²
  • Auteurs: studio Kovalev&Partners
  • Foto: Inna Kablukova

Aanvankelijk was het object een lege ruimte met een opening voor de trap naar de tweede verdieping. Al in de entree maken bezoekers kennis met het lichte, moderne interieur: hier worden ze begroet door een elegante receptiebalie, volledig gemaakt van roestvrij staal. De muur daarachter was versierd met een schuine spiegel, die een zachtgrijze bank weerspiegelde. De geometrie is geïnspireerd op de creatie van ontwerper Kelly Wearstler, maar met bijgewerkte bekleding en verhoudingen. Daarachter staat een doos met een trap: gevormde spiegels, ontworpen om de aandacht van de gasten af ​​te leiden, hielpen deze zo onzichtbaar mogelijk te maken. De compositie werd aangevuld met gestroomlijnde kroonluchters – organische details van een lichtontwerp. Vervolgens is er een grote open ruimte met vier werkplekken voor kappers en stoelen voor klanten. Hun geometrische lijnen zien er bijzonder indrukwekkend uit tegen de achtergrond van een minimalistische afwerking. Het midden van deze zone werd gemarkeerd door een abstracte roze vlek op de vloer. Achterin de kamer bevindt zich een donkerblauwe kleurenbalk met aan het plafond gemonteerde kasten, open planken en een spiegelschort. De badkamer bleek geaccentueerd door kleurrijke verlichting en muren en plafond versierd met felroze verf. Aan de andere kant grenst een nutsgebouw, waar schoonmaakapparatuur komt te staan. Opslag in de studio wordt verzorgd door een sculpturaal oranje rek voor het tentoonstellen van producten en een witte kast in het grootste deel van de kamer. Bijna al het meubilair voor het project werd op maat gemaakt – de enige uitzonderingen waren fauteuils, Delo-stoelen, een gebogen Eburet-tafel en sanitair.

Leave a Response