#image_title
Ontwerp en interieur

Getextureerd eikenhout, grafische lampen en bordeauxrode details in het vernieuwde interieur van een voormalige kerk – project MEE Studio

21views

De transformatie van een van de oudste kerken in Kopenhagen tot een ruimte waar het werk van hedendaagse kunstenaars zal worden tentoongesteld, vereiste het combineren van historisch erfgoed met nieuwe elementen. Het ontwerpteam van MEE Studio slaagde er op briljante wijze in om deze taak het hoofd te bieden: ze vernieuwden de decoratie, benadrukten de café- en boetiekruimtes in de ruimte en herstelden ook de majestueuze deur- en raamopeningen.

  • Plaats: Kopenhagen
  • Vierkant: 120 m²
  • Auteur: MEE Studio
  • Foto: Paolo Galgani

Het was onmogelijk om het interieur te moderniseren zonder een gedeeltelijke restauratie en herontwikkeling van het vervallen pand. De ontwerpers verwijderden de slordige nutsvoorzieningen en ontdeden de muren van oude bekleding en vervingen deze door witte verf op kalkbasis. Om een ​​goede geluidsisolatie te garanderen, besloten ze om sommige ruimtes af te dekken met akoestisch pleisterwerk. Nieuw geïnstalleerde elektrische en sanitaire systemen maakten het mogelijk om in de grote zaal een café en een volwaardige keuken te organiseren. Het accent van het laconieke keukenset was de ruwe koperfilm, die deed denken aan het roodachtige dak van een kerk. Na verloop van tijd zal het bedekt raken met patina en dynamiek aan het ontwerp toevoegen. Het MEE Studio-team maakte van de lange bar de belangrijkste compositorische as van het etablissement: het bepaalt de richting voor alle bewegingsscenario’s. Al het meubilair in het project is gemaakt volgens de schetsen van de auteur van eikenhout en aangevuld met details van gebeitst hout – een materiaal dat identiek is aan het hout van klassieke tempelbanken en sokkels. Massieve stoelen en banken werden aangevuld met kussens bekleed met stof van Raf Simons. Hun tint verwijst naar de rijke bordeauxrode kleuren die in veel kerken worden gebruikt. Het verlichtingsplan werd ontwikkeld door PSLab Antwerpen: hun grafische lampen waren een eerbetoon aan middeleeuwse ijzeren kandelaars. Contrasterende spots, subtiel geïntegreerd in plafond en wanden, spelen hier de rol van bovenlicht.

Leave a Response