#image_title
Ontwerp en interieur

Een frisse interpretatie van de Japanse cultuur in het interieur van een restaurant in Krasnodar – project RYMAR.studio

24views

Bij het werken met Aziatische keukenbedrijven kunnen ontwerpers niet altijd clichés vermijden die verband houden met de oosterse cultuur. Het RYMAR.studio-team heeft deze taak op zich genomen door de esthetiek van Japanse tuinen en architectuur te heroverwegen in het moderne interieur van een restaurant in een park in Krasnodar. De klant wilde dat het ontwerp er premium en tegelijkertijd uitnodigend uitzag. Dit effect werd bereikt door gedempte kleuren, levende planten en authentieke lampen.

  • Plaats: Krasnodar
  • Vierkant: 500 m²
  • Auteur: RYMAR.studio
  • Foto: Natalie Hertz

Het oorspronkelijke architectonische ontwerp van het restaurantcomplex bestond uit houten scheidingswanden, lage plafonds en een gangachtige indeling. Het voldeed niet aan het verzoek van de klant en bleek lastig voor de meeste gasten die gewend waren aan ‘westerse’ architectuur. De ontwerpers transformeerden de ruimte volledig, te beginnen met een palet aan materialen: hout werd vervangen door beton, steen en metaal. Op verzoek van de klanten behield de inrichting van de twee VIP-kamers echo’s van de traditionele oosterse stijl. Het bouwen van modules hielp om “vrienden te maken” tussen ongelijksoortige kamers en om de verhoudingen in evenwicht te brengen. De bestemming van het restaurant omvat drie blokken: de grote zaal met zitplaatsen, een hangende installatie met meerdere niveaus en een spectaculaire bar, evenals een paar privépaviljoens, ontworpen in donkere tinten. De dynamiek in het project werd gebracht door een doordachte compositie, geïnspireerd op Japanse tuinen met een heterogene topografie. Het resultaat is een compleet beeld dat zich openbaart naarmate je dieper het gebouw ingaat. De interpretatie van de Aziatische cultuur komt tot uiting in een laconieke combinatie van eikenfineer met radiaalzaagwerk en geschaafde steen. Voor de vloer koos het team van RYMAR.studio voor stenen platen met brede voegen en Kashiwa eiken parket. Het massieve bareiland is versierd met een rond paneel van wit marmer met de afbeelding van karpers, en de muur daarachter is versierd met glanzende sangriakleurige tegels. Het belangrijkste accent van de ruimte was het uitgebreide plafond: de caissons waren gemaakt van hout en geperforeerd metaal met bronslook en een ingewikkeld patroon.

Leave a Response