#image_title
Ontwerp en interieur

Rustgevend interieur van een Braziliaans appartement met een accentradiusscheidingswand – ontwerp door Andre Becker

21views

Ontwerper en oprichter van de gelijknamige studio, Andre Becker, heeft een ruim appartement in Sao Paulo opnieuw ingericht. De klant heeft er vele jaren gewoond en dacht aanvankelijk alleen aan het vernieuwen van het meubilair, maar het idee werd omgezet in een volwaardige renovatie met herontwikkeling. Het epicentrum van de veranderingen was de openbare ruimte, waar dragende scheidingswanden het natuurlijke licht niet tot in de diepte van het huis lieten binnendringen.

  • Plaats: São Paulo
  • Vierkant: 110 m²
  • Auteur: André Becker
  • Foto: Myra Akayaba

Toen ze het pand leerden kennen, vielen de ontwerpers de krappe eetkamer in het midden van de ruimte op. Het oorspronkelijke element van de architectuur was de brede dragende kolom in de woonkamer. Hierdoor kon het zonlicht moeilijk de donkere kamer binnendringen. De bouwers besloten alle afwerkingen van dit bouwwerk te demonteren om het visueel dunner te maken. Dankzij deze oplossing dringt het daglicht nu ongehinderd het appartement binnen. De renovatie vereiste een kleine herontwikkeling: de badkamer aan de andere kant van de gang werd aangevuld met een gebogen wand. Andre Becker versierde het oppervlak met een tegelpaneel van Fabio Flax. Het hoogtepunt van het interieur waren balken en scheidingswanden van ruw beton, waarvan de textuur de klant meteen mooi vond. Witte verf diende als achtergrond voor brute texturen en benadrukte de natuurlijke houttinten. Het recreatiegedeelte bevindt zich in het lichtste deel van het huis: een grijze bank met tv-groep gaat vloeiend over in een ontspannen hoek met een rode bank en houten meubilair. Het studioteam van André Becker Arquitetura verplaatste de keuken naar het midden van het appartement en combineerde deze met een eetgroep: een laconieke tafel omringd door zes stoelen. Een ongewoon hoogtepunt van het project waren boeken, gravures en schilderijen die werden gevonden in de persoonlijke collectie van de klant. De inrichting van de slaapkamer zette het basisconcept van het interieur voort: beige, bruine en groene tinten creëren hier een ingetogen en vredige sfeer. De tweede helft van de kamer werd ingenomen door een werkruimte rond een metalen tafel met open planken.

Leave a Response