#image_title
Ontwerp en interieur

Open interieur met glazen wanden en levende planten – project van LINKarchitects studio

40views

Het studioteam van LINKarchitects ontwikkelde het interieur van een ruim appartement gelegen in het wooncomplex “Rasskazovo” in Moskou. De klanten – een jong creatief stel met een baby – wilden een gedurfd en open ontwerp en vertrouwden in veel opzichten op de ontwerpers. Het was belangrijk voor de cliënten om onnodige muren te verwijderen, een gevoel van lucht en diepte van ruimte te behouden en ook ruimte toe te wijzen voor hun favoriete hobby’s.

  • Plaats: Moskou
  • Vierkant: 108 m²
  • Auteurs: LINKarchitecten
  • Foto: Olga Melekestseva

Bij het ontwikkelen van de planningsoplossing lieten de ontwerpers zich leiden door de normen en eisen van de BTI, dus de veranderingen hadden alleen betrekking op de lange hal: het gebied was verbonden met de slaapkamers en de badkamer. De succesvolle configuratie van het appartement maakte het mogelijk om een ​​privéblok, een openbare ruimte en een aparte kleedkamer te ontwerpen. De belangrijkste bestemmingsinstrumenten, op verzoek van de klanten, waren glazen scheidingswanden in grafische frames. Dankzij hen opent zich bijna overal in het huis een goed zicht en is het interieur zelf gevuld met een gevoel van lucht. Alle constructies zijn gemaakt volgens de tekeningen van de auteur – voor de kamers waren er hoge scheidingswanden van vloer tot plafond met schuifdeuren, en voor het nutsgebouw kozen de ontwerpers dezelfde, maar met een draaibaar openingsmechanisme. Het hart van de ruimte blijkt een gecombineerde keuken-woonkamer te zijn, waarvan de monochrome oplossing wordt verlevendigd door een bank met fluweelzachte groene bekleding. Al het timmerwerk hier is in één exemplaar gemaakt – waaronder het keukenblok en de planken erboven, die de kap maskeren. Een gigantisch eiland met stopcontacten en schakelaars aan de zijkant van de eetgroep werd omgeven door contrasterende stoelen, en levende planten in kuipen en bloempotten gaven de compositie meer dynamiek. De tv-ruimte in het project werd gevormd door een salontafel en een kast met verborgen kabelkanalen – op deze manier interfereert elektronica niet met de visuele zuiverheid van het ontwerp. Het midden van de hoofdslaapkamer was een bed op een speciaal podium met nachtkastjes eraan vastgemaakt. Tegenover haar hangt een schilderij van prinses Leia, een favoriet kunstwerk voor klanten. De bijzondere trots van de ontwerpers op dit gedurfde interieur was de afwezigheid van afwijkingen van het ontwerpproject en de implementatie van alle ideeën in een moeilijke marktsituatie. Bovendien bedacht het team van LINKarchitects een mogelijkheid voor privacy voor een van de eigenaren: een gastenbadkamer, het enige gesloten volume in dit huis. Soms dient het als persoonlijk toilet voor de kat van de klant, waarvoor een deur met een uitsparing passend bij de buikomtrek werd vervaardigd. De diameter van het gat werd lang berekend: het moest bij het dier passen, maar kleiner zijn dan het hoofd van een anderhalfjarig kind.

Leave a Response