#image_title
Ontwerp en interieur

Ontspannen palet en natuurlijke materialen in het interieur van een groot appartement – een project van ROOM designstudio

22views

Het team van ontwerp- en renovatiestudio ROOM onder leiding van Ekaterina Bushina ontwikkelde een warm en gezellig interieur voor een echtpaar met twee kinderen, waarvan de jongste werd geboren tijdens de uitvoering van het project. De inrichtingskenmerken zijn bepaald door de functionaliteit van dit appartement, waar cliënten regelmatig met het hele gezin komen. Ze brengen het grootste deel van hun tijd door in het landhuis, en deze ruimte moest een plek zijn om te ontspannen tussen werkvergaderingen en kinderactiviteiten door. Het visuele concept omvatte een ingetogen kleurenpalet, het gebruik van natuurlijk hout en de creatie van doordachte lichtscenario’s.

  • Plaats: Tula
  • Vierkant: 103 m²
  • Auteurs: Ontwerpstudio KAMER
  • Foto: Olga Shangina-Lesterlen
  • Stijl: Yana Jachina

Dankzij de indrukwekkende beelden van het appartement konden de ontwerpers niet alleen de gecombineerde keuken-woonkamer en slaapkamers voor kinderen en ouders benadrukken, maar ook ruime opbergsystemen. Er werden twee kleedkamers gecreëerd om het toekomstige interieur te ontdoen van visuele ruis en het schoonmaken te vereenvoudigen. De werkplek in het project bevindt zich op het balkon: hier kunnen kinderen hun huiswerk maken en volwassenen kunnen ontspannen na een lange dag. Het hart van het huis is een grote openbare ruimte, ontworpen in omhullende grijstinten. Een accentbank met oranje bekleding voegt helderheid toe aan het rustige palet, en een grafische salontafel maakte de compositie compleet. Het ritme van de basis wordt ondersteund door de verticale lijnen van radiatoren en houten latten op de muren. Het studioteam van ROOM ontwierp het paneel achter de tv op bestelling: de materialen van de gewenste maat waren niet op de markt verkrijgbaar en daarom werd het verkocht aan lokale ambachtslieden. De andere helft van de kamer wordt ingenomen door een elegant eiland met bruine gevels – ze herhalen de schaduw van de centrale delen van de Nolte keukenset. De rest van de kasten is afgewerkt in het wit, wat de textuur van de granieten werkbladen en de achterwand benadrukt. Het gevoel van intimiteit in de woonkamer wordt gegeven door de zonwering voor de ramen, waardoor op zonnige dagen een mooi schaduwspel ontstaat. De hoofdslaapkamer is gevuld met warme beige- en chocoladekleuren die ook in andere kamers voorkomen. De kinderkamer daarentegen onderscheidt zich door frisse groene details: matte muren om te schilderen, decoratieve kussens en beddengoed. De grootste trots van de klanten hier is het elektrische vouwgordijn, waardoor u zich snel kunt klaarmaken om te gaan slapen.

Leave a Response