#image_title
Ontwerp en interieur

Meditatief interieur van een landhuis in Kazachstan – project van de architectonisch ontwerp- en interieurstudio “Kvadrat architects”

24views

De oprichters van de architectonische ontwerp- en interieurstudio “Kvadrat architects” Rustam Minnekhanov en Sergey Bekmukhanbetov ontwikkelden vanaf het begin de architectuur en het ontwerp van een landhuis voor een echtpaar met vier kinderen. De eigenaren waren van plan hier in de weekenden en op feestdagen te komen ontspannen. Ze wilden een ruimte waar alle gezinsleden samen konden zijn en de vreugde konden voelen om dicht bij de natuur en bij elkaar te zijn.

  • Plaats: Borovoë
  • Vierkant: 260 m²
  • Auteurs: Architectonisch ontwerp- en interieurbureau “Kvadrat architecten”
  • Foto: Gleb Kramchaninov
  • Stijl: Roestam Minnechanov en Sergej Bekmukhanbetov

Omdat het huis helemaal opnieuw werd gecreëerd, hield het architecturale concept onmiddellijk rekening met alle verkeersscenario’s en toekomstige opslagsystemen. De ontwerpers concentreerden zich op kijkvensters waardoor eigenaren de omringende natuur kunnen observeren. Het lichte interieur is gebaseerd op het principe van contrast tussen natuurlijke kleuren en monochrome vlakken, verwijzend naar de verandering van dag en nacht. Deze tegenstrijdigheid wordt ondersteund door afwerkingsmaterialen: hout, steen, textiel en glas. Het duurde lang om het juiste fineer te kiezen: monsters van verschillende tinten werden meer dan vijf keer naar de locatie gebracht om de beste combinatie te vinden. Het resultaat is een subtiel patroon van houtaders, dat alleen op bepaalde momenten van de dag merkbaar is: op andere momenten begint het samen te smelten met de hoofdachtergrond. Warme tinten balanceerden het koude palet in het openbare blok en verhuisden naar de tweede verdieping, naar de intieme slaapkamers van ouders en kinderen. Een kleine gang leidt naar een spectaculaire hal met zwarte muren, van waaruit je het zwaartepunt van de hele ruimte kunt betreden. Een onverwachte overgang van het ene volume naar het andere benadrukt het ontwerp en geeft er expressiviteit aan. De woonkamer besloeg een dubbelhoge kamer met zeven meter hoge plafonds, witte verf en een grijze bank. Deze oplossing bracht een gevoel van lucht in het project en hielp aangrenzende kamers te vullen met natuurlijk licht, zoals de omringende keuken. Meubels Rustam Minnekhanov en Sergey Bekmukhanbetov zochten naar zachte vormen en ingetogen tinten om visuele ruis te vermijden. De kasten en kasten moesten op bestelling worden gemaakt: we wilden dat ze eruit zouden zien als een monolithisch deel van de muur en tegelijkertijd ruimte zouden bieden aan alles wat we nodig hadden. De laatste hand aan het project waren vazen ​​uit 101 Copenhagen, een handgemaakt tapijt uit Iran en decor van de merken 101 Copenhagen, Kare Design, TOOY en &Tradition.​

Leave a Response