#image_title
Ontwerp en interieur

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken – een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

36views

Maxim Puchkov en Ekaterina Toropova, oprichters van TOTLstudio, creëerden een rustig interieur van een ruim appartement voor een gezin met een kind. Het echtpaar zijn veelzijdige individuen die als financieel analist werken en in hun vrije tijd reizen en sporten. De klant speelt onder andere drums en daarom vroeg hij ruimte voor zijn Yamaha-drumstel. Een van de andere wensen was een doordacht en comfortabel ontwerp in een rustig palet met gebruik van hout.

  • Plaats: Moskou
  • Vierkant: 88 m²
  • Auteurs: interieurontwerpstudio TOTLstudio, Maxim Puchkov en Ekaterina Toropova
  • Foto: Dina Alexandrova
  • Begroting: 10.560.000 roebel

Toen de ontwerpers het appartement voor het eerst binnenkwamen, werden ze getroffen door de grote ramen met grafietkozijnen, die de ruimte vulden met lucht en licht. Ze bepaalden het ritme voor het toekomstige interieur en benadrukten de textuur van de gewapende betonvloeren, die ze uiteindelijk besloten gedeeltelijk open te laten in de woonkamer. Deze factoren fungeerden als uitgangspunt voor het visuele concept: het ontwerp was in de stijl van de oosterse stedenbouw, gevuld met beton, hout en metaal. De textuur van de materialen werd benadrukt door eenvoudige geometrische volumes die in overeenstemming waren met de architectuur. Het thema van verticale lijnen wordt voortgezet in de indeling van de tegels en houten panelen en loopt als een rode draad door de kamers. Een bijzonder belangrijk element waren de jaloezieën, die met één draai aan de lamellen verschillende lichtscenario’s creëren en de sfeer in de kamers veranderen.

Maxim Puchkov
Ekaterina Toropova
oprichters van de interieurontwerpstudio TOTLstudio
De inrichting in het interieur is tot een minimum beperkt; waar het functioneel noodzakelijk is: bijvoorbeeld een vaas en een dienblad op tafel. In andere gevallen werden items lokaal gekozen om een ​​subtiele toets toe te voegen die de sfeer van het interieur zou benadrukken. Dit is bijvoorbeeld een sculptuur op een hangkast in de tv-hoek of betonnen plantenpotten. Een deel van het decor is eigendom van de klant, de rest is gevonden bij Moon Stores.

Indeling

Het appartement werd in eerste instantie verhuurd zonder interne scheidingswanden en decoratie, waardoor er geen herontwikkeling nodig was. Het TOTLstudio-team heeft een gastenbadkamer met doucheruimte in de gang toegevoegd en de door de ontwikkelaar geleverde badkamer omgebouwd tot een bijkeuken met een was- en droogmachine. De locatie van de faciliteit op de tweede verdieping van het huis, boven het bedrijfspand, hielp alle veranderingen door te voeren. Een belangrijke taak was het toewijzen van een hoofdgebouw met een aangrenzende badkamer en een grote kast voor persoonlijke bezittingen. Het compacte kantoor bevindt zich in een geïsoleerde loggia, naast een opbergsysteem voor snowboards, boards en skispullen.

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

Appartementsplan met meubilair

De keuken-woonkamer is verdeeld in een eetkamer met een set en een tv-hoek met een zachte hoekbank. De kinderkamer was, zoals vaak gebeurt, in eerste instantie ontworpen voor één kind, maar tijdens het renovatieproces ontstond de behoefte aan een tweede bed. De kamer is ontworpen voor een volwassene, in de algemene stijl van het interieur – het enige verschil is het bureau bij het raam, waar zowel kinderen als ouders comfortabel kunnen zitten. De moeilijkste fase was de installatie van toevoer- en afvoerventilatie, omdat ik de communicatie op de juiste manier wilde distribueren zonder de opstelling van de lampen te verstoren en het plafond te verlagen.

Interieur en oplossingen

Palet en context

De belangrijkste kenmerken van de ruimte waren hoge plafonds en grote ramen, wat het gebruik van vergelijkbare interieurelementen aanmoedigde. Maxim Puchkov en Ekaterina Toropova wisten de verhoudingen in evenwicht te houden dankzij deurpanelen van drie meter hoog met kozijnen zonder bovendorpel. Zo stroomt het plafond zonder onderbreking van de ene kamer naar de andere. De afwezigheid van visuele ruis werd verzekerd door verborgen gemonteerde plinten, balancerend op het kruispunt van functionaliteit en minimalisme. Ze gaan op in de muren, bedekt met grijsbeige verf en trekken geen onnodige aandacht.

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio
Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

Een interessante oplossing in de openbare ruimte waren gedeeltelijk open betonvloeren, die het ontwerp niet onder druk zetten of belasten. Al tijdens de eerste ontmoeting beseften de klant en de ontwerpers dat deze techniek zou helpen het indrukwekkende volume van het pand te behouden. Omdat ik de afwerking duurzaam en gemakkelijk schoon wilde maken, viel de keuze op grootformaat porseleinen tegels voor de badkamers en de gang. Tegelijkertijd wordt in de slaapkamers alleen natuurlijk hout gebruikt: samengestelde planken, die prettiger aanvoelen in vergelijking met kunstmatige materialen.

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio
Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

Het gedempte palet van het appartement is gemaakt uit rustige, natuurlijke kleuren. Honinghout, grafietsteen en warme meubeltinten houden elkaar in evenwicht en komen iemand bekend voor. Door de overvloed aan natuurlijk licht zien donkere tinten er niet zwaar uit, maar creëren ze een omhullende sfeer.

Gang

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio
Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

De onderdompeling in het appartement begint met de monochrome gang. De vloer in dit gebied is bedekt met Italiaanse Ceramica Colli-porseleinen tegels en de muren zijn bedekt met matte Tikkurila-verf. Alle kastmeubels zijn geproduceerd volgens de schetsen van de auteur, zodat de opbergsystemen volledig voldeden aan de behoeften van de klanten. Een hoge kledingkast met schuifdeuren werd aangevuld met stroomafnemers om kleding in twee lagen te plaatsen. Tegenover de spiegel bevindt zich een SKDESIGN-banket.

Artikelen en materialen

Keuken-woonkamer

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio
Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

De keuken-woonkamer heeft de vorm van een langwerpige rechthoek met drie grote ramen. De ene helft ervan werd ingenomen door de keuken en het eetgedeelte, en de andere helft door een hoekbank voor communicatie en ontspanning. Om de verhoudingen van de kamer visueel aan te passen, wendden de ontwerpers zich tot het contrast van vloerbedekkingen en lieten het gipsplaatplafond zakken, waardoor de noodzakelijke communicatie werd verdeeld. De belangrijkste criteria bij het kiezen van gestoffeerde meubels waren de wensen van de klanten: de mogelijkheid tot transformatie tot slaapplaats, de aanwezigheid van hoofdsteunen en praktische meubelstof – slijtvast microvelours.

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

De Kondoor keukenset lijkt kleiner dan zijn werkelijke formaat door het grafietporselein met lichte nerven, dat een van de muren volledig bedekt. Voor de onderste delen kozen de ontwerpers voor een contrasterende witte kleur, die de rand van het donkere volume benadrukt. Alle huishoudelijke apparaten werden ingebouwd in een reeks kasten met spectaculaire houten gevels. Natuurlijke motieven worden hier ondersteund door de SKDESIGN eetgroep met stoelen in een donkergroene tint.

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio
Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

Een speciale plaats in het project krijgt het Yamaha-drumstel. Het zorgde voor een creatieve en ietwat grunge sfeer, en het was de minimalistische geometrie met een Japans karakter die het TOTLstudio-team naar de gekozen stijl duwde. Het accent van het ontwerp was de elegante Centrsvet lamp van Dima Loginov: eenvoud gecombineerd met de semi-matte glans van natuurlijk messing trekt de aandacht.

Artikelen en materialen

Slaapkamer

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio
Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

De sfeer van een gezellige slaapkamer wordt bepaald door de afwerkingsmaterialen: de vloer is hier, net als in het hele huis, van honingkleurig parket. Het vloeit gedeeltelijk over op de muur achter het hoofdeinde, zodat ontwerpers verlichting in de resulterende nis kunnen plaatsen. ’s Avonds creëert het een kameratmosfeer en benadrukt het de structuur van de boom. Het accentoppervlak van de houten panelen steekt af tegen de matte, lichte verf. Het ronde lichaam van het Moon bed is bekleed met microvelours, vergelijkbaar met de bekleding van een bank in de woonkamer.

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio
Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

De visuele puurheid van de ruimte werd bereikt door gerelateerde functies naar aangrenzende zones te verplaatsen. Zo bevindt de kledingopslag zich in een grote witte kast van vloer tot plafond en bevindt de werkplek zich op een warme loggia. Dankzij gordijnen en glazen schuifdeuren kan het compacte kantoor een deel van de slaapkamer worden.

Artikelen en materialen

Kinderen slaapkamer

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio
Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

De kinderkamer bleek een neutrale ruimte te zijn, waarmee het algemene concept van het project werd voortgezet. Een helder element hier is een bed van het merk Eco-Dom in de vorm van een huis in een complexe baksteentint en op maat gemaakt accentbehang. Ook de warme vloerbedekking kwam van het merk Villa di Parchetti en het kastmeubilair werd vervaardigd door Kondoor.

Badkamer

Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio
Donkere tinten, groen en hout in het interieur van een appartement met contrasterende keuken - een project van interieurontwerpstudio TOTLstudio

Het belangrijkste materiaal in de hoofdbadkamer en het toilet was contrasterend porselein van twee soorten. De grijsbeige kunststeen harmonieert met de verf op de muren van de hoofdslaapkamer en de kast, identiek aan de rest van het timmerwerk in het huis, verenigt het interieur visueel. Het accentoppervlak achter de badkuip was versierd met volumetrische geometrische tegels in grafietkleur.

Leave a Response