#image_title
Ontwerp en interieur

Discreet interieur van een appartement met een accentbadkamer en ruime opbergsystemen – project van Katya Chizh

37views

Katya Chizh ontwierp een kleine woning in Moskou voor een vaste klant, op wiens verzoek ze eerder een appartement in Sint-Petersburg had ontworpen. Het was belangrijk om niet alleen de individualiteit van de cliënt te weerspiegelen, maar ook om mezelf niet te herhalen in mijn beslissingen. Deze ruimte verschilt van het eerste interieur door zijn laconiek, een vleugje constructivisme en het voldoen aan de principes van de Bauhaus-school. De ontwerper zorgde voor de eenheid van schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur met behulp van betaalbare en effectieve materialen die in het ontwerp werden gebruikt.

  • Plaats: Moskou
  • Vierkant: 48 m²
  • Auteurs: Katya Chizh
  • Foto: Lisa Gurovskaja

Het kleine oppervlak van de faciliteit vereiste niet-standaard opbergoplossingen, dus al het kastmeubilair volgt de schaduw van de geverfde muren. Dankzij deze techniek kon de ontwerper een kleedkamer in de slaapkamer en verschillende nutskasten in de hal naadloos integreren in het interieur. Het middelpunt van het hele appartement was de gecombineerde keuken-woonkamer, ontworpen in een ingetogen grijs en wit palet. Ze werd geïnspireerd door de wens van de klant om een ​​‘thuis voor de toekomst’ te krijgen: een gezellig en modern nest waarin je kunt genieten van het ritme van de grote stad en de omgeving kunt veranderen na Sint-Petersburg. De expressiviteit van de woonkamer werd toegevoegd door een metalen plank in de tv-ruimte, geaccentueerd door een actieve rode kleur. De zachte groep in het project wordt vertegenwoordigd door een bank met groene bekleding, met daarnaast een ronde eettafel en stoelen in dezelfde lichte tint. De laatste hand aan de compositie was een vintage kroonluchter uit de USSR: deze werd gevonden op Avito en opnieuw geschilderd door Katya Chizh in scharlakenrode tinten. Het boudoirontwerp van de slaapkamer contrasteert de sfeer met de openbare ruimte. Bij de keuze van de materialen werd rekening gehouden met esthetische en tactiele kwaliteiten: voor de panelen achter het bed wilden we bijvoorbeeld een woltextuur vinden die bij de stof past, zodat het bed zo warm en omhullend mogelijk zou zijn. De badkamer voelt daarentegen aan als een juwelenkistje, met zijden bekleding nagemaakt met Khroma-behang. Ook hier zijn er geheime niches voor het opslaan en mengen van dure en betaalbare materialen. De spiegel van de visagiste – een eerbetoon aan de luxueuze kleedkamers van filmsterren – en een schilderij van Maria Jankovskaja, geschonken aan de klant door vrienden, droegen bij aan het gevoel van voltooiing van het project.

Leave a Response