#image_title
Ontwerp en interieur

Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland – project van bureau Alexander Tischler

41views

Het team van Alexander Tischler heeft een discreet interieur ontwikkeld van een ruim appartement voor een jong stel. Aan het begin van de werkzaamheden hadden de klanten slechts één kind, maar na verloop van tijd zouden ze een tweede krijgen, dus vroegen ze om vooraf twee kinderkamers te voorzien. Daarnaast wilden de klanten een comfortabele masterbedroom met eigen kleedkamer en drie aparte badkamers: ouder, kind en gast. Een grote keuken-woonkamer voor familiebijeenkomsten en ontmoetingen met vrienden moest het ‘hart’ van het appartement worden.

  • Plaats: Moskou
  • Vierkant: 138 m²
  • Auteurs: bureau Alexander Tischler
  • Foto: Jaroslav Loekjantsjenko
  • Begroting: 18.257.137 roebel

Naast het creëren van het visuele concept waren de ontwerpers verantwoordelijk voor de uitvoering van het project en ontwierpen en vervaardigden ze ook al het kastmeubilair zelf volgens individuele afmetingen, zodat de ruimte van het huis zo efficiënt mogelijk werd gebruikt – zonder vides. of gaten. Dankzij een vakkundige herontwikkeling is het appartement veranderd in een functionele en comfortabele ruimte waar het hele gezin kan wonen. Netheid en netheid van het ontwerp werden verzekerd door ruime opslagsystemen en huishoudelijke apparaten in het nutsgebouw.

Karen Karapetyan oprichter van het Alexander Tischler-bureauDit project is een van onze meest complexe projecten. Er is veel verschillende soorten licht in het appartement: rails, lampen, achtergrondverlichting. Dit alles moest uiteraard goed ontworpen en geïnstalleerd worden. De problemen begonnen al in de installatiefase, toen bleek dat een frauduleuze elektricien zich bij ons team had aangesloten. Als een tegelzetter bijvoorbeeld iets verkeerd doet, is dat direct zichtbaar, maar bij een elektricien verschijnen de problemen iets later. En zo gebeurde het: toen we al bij de finish waren, werd tijdens de montagewerkzaamheden ontdekt dat de stopcontacten en schakelaars niet werkten en de elektricien zelf was verdwenen. Hij beantwoordde geen telefoontjes meer, we hadden bijna geen deadlines meer en ik heb persoonlijk verschillende vervelende gesprekken met klanten moeten voeren omdat ze al moesten verhuizen.Ik moest een elektricien bellen die in onze andere vestiging werkt, hem meerdere keren meer betalen en hem vragen de werkzaamheden uit te voeren. We moesten het helemaal opnieuw doen omdat alles op een vreemde manier met elkaar verbonden was. Het treurigste is dat we de plafonds opnieuw moesten openen om groepen kabels voor lampen en stopcontacten om te leggen. Het was een hoop stress voor mij en het team.

Indeling

De eerste fase van de werkzaamheden aan het project was een grootschalige herontwikkeling: de ontwerpers besloten de scheidingswanden tussen de keuken, woonkamer en hal te demonteren om een ​​grote openbare ruimte te organiseren. Lange niet-functionele gangen werden ook verkleind ten gunste van nissen voor ingebouwde kasten in de gang en een paar extra kleedkamers – in de slaapkamer en gemeenschappelijk voor twee kinderkamers. Ook de afmetingen van de wasruimte en twee badkamers in het midden van het appartement veranderden: in de ene behielden de ontwerpers het bad en in de andere integreerden ze een douche.

Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler

Appartementsplan na renovatie

Opbergsystemen die in aparte kamers zijn geplaatst, spelen de rol van bufferzones tussen het privéblok en de luidruchtige woonkamer: dankzij hen zijn gesprekken en kookgeluiden bijna onhoorbaar in de slaapkamers.

Interieur en oplossingen

Palet en context

Het neutrale kleurenschema, bestaande uit beige, witte, grijze en bruine tinten, wordt verdund met kleine heldere accenten. Het zal na verloop van tijd niet gaan irriteren en blijft relevant vanwege de natuurlijke tinten van de materialen. Voor de wanden en plafonds van de woonkamer kozen de ontwerpers voor matte Derufa-verf, en voor de kinderkamer dezelfde Derufa-coating en Le Vanille magnetische leisteenverf. Italon-keramische tegels in twee kleuren werden op een lange muur in de woonkamer geplakt: ze vormden een soort stenen paneel met verlichting rondom de omtrek.

Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler
Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler

Op verzoek van de appartementeigenaren heeft het team van Alexander Tischler de gastenbadkamer niet omgebouwd tot kleedkamer. Aan beide zijden van de gang was de opslag van spullen georganiseerd: aan de linkerkant is er een enorme kledingkast met toegang tot elektrische en zwakstroompanelen, en aan de rechterkant zijn er rekken voor tassen en schoenen met glazen fronten. In de kleedkamer voor volwassenen zijn er stangen voor overhemden en broeken, en in de kinderkleedkamer zijn er compacte laden, planken en rails.

Keuken-woonkamer

Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler

Het middelpunt van de aantrekkingskracht van dit appartement was de ruimste kamer: een lichte keuken-woonkamer met twee ramen. Het plaatsen van ruimte voor kook-, vrijetijds- en eetgroepen op een oppervlakte van ruim vijftig vierkante meter was voor de ontwerpers geen probleem, maar ze wilden de combinatie van texturen zo harmonieus mogelijk maken. Alle opbergsystemen, inclusief kasten en contrasterende meubels, zijn vervaardigd door het team van Alexander Tischler. Het kookgedeelte bleek luchtig te zijn door het weglaten van bovenkasten boven het werkblad. Ze werden vervangen door slijtvaste panelen van grootformaat Rex Ceramiche-porseleinsteengoed met een natuurlijk marmerpatroon. De Elica-kachel met ingebouwde kap maakte het mogelijk om de muur in de keuken visueel lichter te maken: nu lijkt het op een spectaculair paneel. De expressiviteit van de compositie werd toegevoegd door keukenkasten met gevels van MDF in eikenfineer: ze gaan vloeiend over in de decoratie van de muren en egaliseren de grenzen van de volumes. Voor het ontbijt is er een apart eiland: een marmeren monoliet met een gewichtloos tafelblad. Het werd aangevuld met Lox Design rieten barkrukken en massief houten Foscarini hanglampen.

Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler

In de andere helft van de kamer staat een bruine bank van zacht leer – eigendom van de klanten. De bekleding werd geaccentueerd door een mix van rijk door Lab Arte ontworpen hout en karameltapijt van Designcarpets. De aangrenzende rekken werden het belangrijkste accent van het interieur: donkere elementen van verschillende breedtes en texturen in combinatie met een witte stenen achtergrond zorgen voor dynamiek.

Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler
Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler

De grafische eetgroep wordt vertegenwoordigd door een Rimadesio-tafel omringd door bijzondere Cantarutti-stoelen met zwarte zittingen en witte rugleuningen. De Artemide vloerlamp en kunstcollectie – Olga Shagina’s schilderij “Petrograd Side. January” van de ArtDefa galerie, een vaas gemaakt van gerecycled plastic Deetreedee, keramiek van Levadnaja Ceramics en werken van Natalia Bedredinova.

Artikelen en materialen

Slaapkamer

Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler

Het slaapkamerinterieur is ontworpen in hetzelfde palet aan kleuren en materialen als de woon-eetkamer. De dominante elementen van de kamer waren wandpanelen, afgewisseld met een matte bronzen spiegel. Hun tinten worden herhaald in de laconieke kasten aan de zijkanten van het roze ONE mebel-bed. De ontwerpers besloten om de lichte bekleding in evenwicht te brengen met discreet textiel: MariLux sierkussens, Parpa beddengoed en een zachtblauw Designcarpets tapijt.

Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler

De creatieve sfeer hier wordt bepaald door Olga Shagina’s schilderij “Shades of Zen 3”, te vinden in de ArtDefa-galerij

Een paneelraam hielp de slaapkamer met het balkon te combineren: als je de vleugels volledig opent, staat er geen paal ertussen. De discrete witte kleur vloeit over van de wanden van de kamer naar de aangrenzende kleedkamer met opbergsystemen van Alexander Tischler.

Kinderen slaapkamer

Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler

De jongste kinderkamer is ingericht in lichte natuurlijke kleuren die de houten meubeldelen perfect ondersteunen. Le Vanille magnetische leisteenverf is geschikt om te tekenen en is bovendien gemakkelijk schoon te maken zonder agressieve chemicaliën. De monochrome afwerking was versierd met stickers met een maritiem thema. Voor de baby hebben wij gekozen voor een comfortabel Happy Baby wiegje.

Artikelen en materialen

Badkamers

Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler
Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler

De badkamers in het project bleken gepersonaliseerd: voor hun gemak omvatte het project een klein bankje in de douche, een spiegel met ingebouwde verlichting die aangaat met een handbeweging, en een kast met een compartiment voor vuile linnengoed achter de vouwgevel. Wanneer de mand vol is, is het handig om de spullen direct op te pakken en mee te nemen naar de wasserette. In de kinderbadkamer is een nis gecreëerd voor badaccessoires, waarvoor je niet meer ver hoeft te reiken. De belangrijkste afwerkingsmaterialen voor de badkamers zijn Rex Ceramiche porseleinen tegels, keramische tegels van de merken Venis en Porcelanosa in grijze en beige tinten.

Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler
Contrasterend appartementinterieur met marmeren kookeiland - project van bureau Alexander Tischler

Een aparte fase van het werk was de organisatie van een volwaardig nutsgebouw grenzend aan de keuken-woonkamer. De wasmachine en droger zijn in de kolom geïntegreerd en daarboven bevinden zich een boiler en waterfilters. De klanten maakten vooraf een lijst met grote spullen die ze hier wilden opslaan, dus ontwierp en vervaardigde het team van Alexander Tischler meubels, rekening houdend met de gewenste afmetingen: als resultaat een kinderwagen, stofzuigers, koffers en een plek om kleding te strijken. Zou kunnen passen.

Leave a Response