#image_title
Ontwerp en interieur

Balans tussen historisch erfgoed en moderniteit in het interieur van een oud landhuis op Mallorca – project van Feliu Rullan en Victoria Vidal

31views

Werken aan een grootschalig project met een rijk architectonisch erfgoed is geen gemakkelijke opgave, zeker niet als opdrachtgevers het interieur moderner willen maken met behoud van de historie. Feliu Rullan en Victoria Vidal, een stel jonge ontwerpers uit Spanje, namen echter moedig de taak op zich om het 18e-eeuwse landhuis, een oud gebouw met terrassen en uitzicht op de bergen, te transformeren. De nieuwe eigenaren vroegen om het ruwe metselwerk en de houten balken te accentueren met overzichtelijke afwerkingsmaterialen en strakke vormen.

  • Plaats: Mallorca
  • Vierkant: 800 m²
  • Auteurs: Feliu Rullan en Victoria Vidal
  • Foto: Salva Lopez

Het werk aan het project begon met het identificeren van nieuwe openingen, het herstel van het houten dak, de originele metselwerkmuren en de ruwe stenen bestrating. Samen met de tot open haard omgetoverde houtkachel verwijzen ze naar het eeuwenoude verleden van het landgoed. Het enige bewijs van een vernieuwde afwerking zijn hier glazen deuren en ramen met grafische kozijnen, parketvloeren en terrazzotegels. Om het ontwerp van het huis in het omringende landschap te integreren, selecteerden Feliu Rullan en Victoria Vidal lokale materialen die traditioneel in de regio werden gebruikt. Zo ontstond het idee om marmer, massief hout, ijzer, messing en sierpleister te combineren met de esthetiek van strakke lijnen en laconieke ronde vormen. Een gedempt kleurenpalet van bruine, beige en terracotta tinten zorgde voor de visuele integriteit van het interieur. De items in het project, ontwikkeld volgens de schetsen van de ontwerpers, worden gecombineerd met modern meubilair: B&B Italia geblazen banken in karameltint, een Dusty Deco fauteuil en een salontafel van het Spaanse merk La Pecera. De ontspannen sfeer van de eetkamer wordt bepaald door een gebogen eettafel uit de showroom van Bon Vivant Concept, aangevuld met Lasanta&Co stoelen. met hoge ruggen en lage hangende kroonluchters. Het was niet mogelijk om kant-en-klare opbergsystemen voor de slaapkamers te vinden, daarom werden de kamers ingericht met op maat gemaakte kledingkasten. Het middelpunt van de hoofdbadkamer is een sculpturale badkuip die uit de vloer lijkt te groeien. Ze besloten het tegenover het terras met boogramen te plaatsen, gescheiden van de hoofdruimte door contrasterende scheidingswanden.

Leave a Response