#image_title
Ontwerp en interieur

Tweekleurig interieur van een modernistisch appartement in Spanje – project Cierto Estudio

33views

De Spaanse studio Cierto Estudio heeft een modernistisch interieur ontwikkeld voor een appartement gelegen nabij het stadspark van Collserola. De ontwerpers benadrukten een eenvoudig palet van witte en terracottakleuren die een lichte sfeer in het huis creëerden, terwijl originele gewelfde plafonds en binnenramen natuurlijk licht in elke kamer binnenlieten. Zo dringen de zonnestralen vanuit de gang de kleedkamer binnen en vullen de ruimte met een spel van schaduwen en highlights.

  • Plaats: Barcelona
  • Vierkant: 100 m²
  • Auteurs: Cierto Estudio
  • Foto: José Hevia

Aanvankelijk omvatte het appartement drie slaapkamers, twee badkamers, een kleine geïsoleerde keuken en een paar smalle gangen met slechte verlichting. De architecten hebben niet-functionele hallen verlaten en toegevoegd aan het gebied van aangrenzende kamers: nu heeft elk ervan minstens twee ingangen. Op verzoek van de opdrachtgevers werden slechts twee slaapkamers behouden: deze beslissing maakte het mogelijk de openbare ruimte aanzienlijk uit te breiden. De volledig éénkleurige vloeren, plafonds en wanden van de kleedkamer zorgen voor een vloeiende overgang van de gang naar de hoofdruimte van de woning. Het combineert een laconieke eetkamer met een minimalistische eetgroep en een ruime woonkamer met een enorme open haard en planken voor houtblokken. Het aangrenzende keukenblok, gemaakt van hout en wit Macael-marmer, zet het concept van het project voort. De ronde vormen van de interieurelementen ondersteunen visueel de geometrie van de gewelfde plafonds en lichtopeningen. Het designpalet is gebaseerd op een combinatie van terracotta en witte tinten: samen met op maat gemaakt meubilair en originele vloerbedekking brengen ze hier warmte en verfijning. De combinatie van effen tegels en tegels met patronen lijkt een nonchalant modernistisch patroon dat monochrome oppervlakken tot leven brengt. De expressiviteit van de rustige afwerking wordt gegeven door in tweeën gedeelde driehoekige segmenten waarvan de silhouetten terugkomen in de deurklinken.

Leave a Response