#image_title
Ontwerp en interieur

Tot aan de basis: transformatie van een Australisch huisje met vintage meubilair en elementen uit de moderne stijl uit het midden van de eeuw – een project van Design Theory studio

34views

Het team van Design Theory heeft een typisch West-Australisch huis uit de jaren zestig nieuw leven ingeblazen. De opdrachtgever, een grote hondenliefhebber, was op zoek naar een sfeervol huisje met een flexibele indeling om een ​​comfortabele plek te creëren om te koken, te ontspannen met haar huisdieren en regelmatig af te spreken met vrienden. Zoals bij de meeste historische renovaties was het belangrijkste doel van de ontwerpers om het oude gebouw te voorzien van moderne functionaliteit.

  • Plaats: Perth
  • Vierkant: 146 m²
  • Auteurs: Ontwerptheoriestudio
  • Foto: Jack Lovel
  • Stijl: Gab Scott

Bij het eerste bezoek aan de locatie werd het de ontwerpers duidelijk dat het gebouw in slechte staat verkeerde en gemoderniseerd moest worden, omdat het bouwwerk aan het rotten was als gevolg van schade door termieten. Grootschalige restauratiewerkzaamheden hadden niet alleen invloed op architecturale elementen: ambachtslieden werkten ook aan oude meubels, deurkloppers en hanglampen. De klant wilde het erfgoed van het huis en de charme van de moderne stijl uit het midden van de eeuw behouden, zodat de originele details op hun oorspronkelijke plaats bleven. Het door het Design Theory-team gekozen materialenpalet bleek eenvoudig en ‘eerlijk’, zoals een halve eeuw geleden gebruikelijk was: bij de keukenblokken werden kleine tegels en mozaïeken gebruikt en voor de afwerking werd linoleum van natuurlijke grondstoffen gebruikt. vloeren. Het project is geïnspireerd op de weelderige Australische natuur: groene eucalyptus, warm hout en oranje zonsondergangkleuren. De woonkamer, met een kleine bakstenen scheidingswand, is ingericht in witte en terracotta tinten, die de achtergrond lijken te vormen voor de ronde grijze bank en de vintage met leer beklede fauteuil. De plafonds waren versierd met lichte houten panelen en voegden charme toe aan de ruimte.

Leave a Response