#image_title
Ontwerp en interieur

Schandalig interieur van een juwelierszaak aan de Patriarchvijvers – een project van Elena Lokastova

21views

Het creëren van een helder en gedenkwaardig interieur is altijd een uitdaging en een interessante case voor de ontwerper en zijn klanten. Bij het ontwikkelen van het visuele concept van de nieuwe Viva la Vika-winkel aan de Patriarchvijver liet Elena Lokastova zich leiden door de wensen van klanten en de bedrijfsidentiteit van het merk. Ik wilde het ontwerp “meisjesachtig” en zacht maken, zodat willekeurige voorbijgangers, die door de ramen kijken, het verlangen zouden voelen om naar binnen te gaan. Het belangrijkste detail van het project was de kleur roze, waarvan verschillende tinten terug te zien zijn op de muren en in de details van het designmeubilair.

  • Plaats: Moskou
  • Vierkant: 74 m²
  • Auteur: Elena Lokastova
  • Foto: Inna Kablukova

Herontwikkeling, indien nodig, is de basis voor elk project en daarom is de ontwerper ermee aan de slag gegaan. Elena Lokastova moest een complexe kamer met een lange gang en gebroken vormen omvormen tot een regelmatige rechthoek. Het middelpunt was de middenlijn van de sieradendisplay, waarrond het mogelijk was voldoende ruimte te organiseren voor het passen en vrij bewegen op de verkoopvloer. Elke nis in de ruimte wordt gebruikt waarvoor hij bedoeld is: zo wordt een accentfotozone met een blauwe bank voor wachtende gasten dieper gemaakt dan de nis achter het televisiescherm. Sieradenbakjes zijn ingebouwd in de armleuningen van de bank en de spiegeltafel en lampen weerspiegelen de constante beweging van de screensaver. Het meest opvallende detail van het interieur waren de met tapijt beklede wanden: deze vormen het decor voor de hoofdvitrine, in de vorm van een enorm stuk kauwgom. Het idee om van de winkel een grote badstof doos te maken ontstond al vroeg tijdens de renovatie, toen het team bezig was met het creëren van een testconcept voor een potentiële vierkante ruimte. De vitrine werd ontworpen als een monolithisch element van het interieur en trok veel aandacht: na lang nadenken werd de vorm ervan gemaakt om eruit te zien als een vloeistofvlek. Vanwege de indrukwekkende lengte van het bouwwerk van zevenenhalve meter moest het in drie delen worden verdeeld en met behulp van een kraan via een raamopening naar binnen worden gebracht.

Leave a Response