#image_title
Ontwerp en interieur

Rustig interieur van een appartement in Moskou voor een jong meisje – project van A&ES studio

34views

Elizaveta Raigorodskaya en Alexander Plutyakov, oprichters van de architectenstudio A&ES, ontwierpen het interieur van een appartement voor de dochter van de klant, die studeert aan de Staatsuniversiteit van Moskou. De klanten wilden een ontwerp in neutrale kleuren, met natuurlijke materialen en discrete texturen. De volumetrisch-ruimtelijke compositie is gebaseerd op een combinatie van eenvoudige geometrische vormen met verticale lijnen en laconieke patronen. Railverlichting, ventilatieroosters en schaduwprofielen aan de muur zorgden voor een soberheid in het interieur.

  • Plaats: Moskou
  • Vierkant: 70 m²
  • Auteurs: studio A&ES
  • Foto: Maxim Maximov
  • Foto: Anna Babenko

Omdat we met appartementen moesten werken, bleek het creëren en kiezen van de optimale indeling voor de klanten bijzonder lastig. Ik wilde twee aparte slaapkamers met aangrenzende badkamers, een gecombineerde wasruimte en kleedkamer en een comfortabele keuken-woonkamer voorzien. De indrukwekkende beelden van het appartement maakten het mogelijk om hier veel opbergsystemen te plaatsen. De hoekkamer herbergt een gecombineerde openbare ruimte, omringd door panoramische ramen met uitzicht op de stad. De beglazing wordt plaatselijk onderbroken door twee kleine dragende pylonen, die het studioteam van A&ES heeft versierd met houten planken, gemaakt volgens de schetsen van de auteur. De muur achter de grijze hoekbank was versierd met panelen van grootformaat porseleinen tegels met imitatiemarmer, gesneden in modules van verschillende breedtes. De compositie werd aangevuld met een licht ART de VIVRE-tapijt en NORR11 grafische tafels. Het andere deel van de kamer wordt ingenomen door een laconieke eetgroep, waarachter zich een spectaculaire decorcompositie bevindt: schilderijen van Marina Kastalskaya van de Agency Art Gallery, vazen ​​van de merken Levadnaja Ceramics en Reef Ceramics. Een keukenset met fineerfronten met een natuurlijk patroon steelt niet alle aandacht. In een grote houten kubus bevindt zich een kantoor dat soms dienst doet als logeerkamer. De transitruimte omvatte een kledingkast die bij de muren paste, en bij het raam verschenen een werkruimte en een kaptafel met een handige spiegel. Mochten de ouders arriveren, dan werd er een bank met opklapbed gevonden, die eenvoudig kan worden omgebouwd tot een groot bed. Het accent van het interieur was de hoofdslaapkamer in een wit volume: het hoofdeinde van het bed daarin is versierd met zachte panelen met bronzen spiegelinzetstukken. De warme terracotta tint maakt het oppervlak steviger en zorgt tegelijkertijd voor een contrasterend effect.

Leave a Response