#image_title
Ontwerp en interieur

Praktisch appartementinterieur met groene accenten – project Bezformi studio

19views

Anna Trofimova, mede-oprichter van Bezformi studio, ontwierp het interieur van een appartement in het wooncomplex Minsk World voor een jong gezin van een programmeur. Aanvankelijk was de ruimte alleen voor echtgenoten gecreëerd, maar tegen het einde van de renovatie hadden de klanten ook een kinderkamer nodig. De klanten behandelden alle voorstellen met vertrouwen, zodat de ontwerper het hoofdidee kon behouden en het project precies zo kon implementeren als in de visualisaties.

  • Plaats: Minsk
  • Vierkant: 67 m²
  • Auteurs: Bezformi-studio
  • Foto: Alexander Yurchik

Aanvankelijk was het appartement een betonnen doos, dus bouwden de bouwers alle binnenwanden helemaal opnieuw. Ze besloten de ruimte in verschillende functionele ruimtes te verdelen: ouderslaapkamer, kinderkamer, keuken-woonkamer, badkamer en toilet. In het openbare blok creëerde Anna Trofimova een gestroomlijnde lay-out waarmee eigenaren de gewenste punten vanuit verschillende richtingen kunnen benaderen. De keukenset besloeg het centrale deel van een van de muren. Dankzij deze originele oplossing kon er een extra kolom met inbouwapparatuur en kasten worden geplaatst. Door de lichte gevels lijken de opbergsystemen luchtig en belasten ze de ruimte niet optisch. Het contrast werd hier gebracht door een beige porseleinen schort en een donker snijoppervlak. De grastint van de gordijnen dupliceert de kleur van de bekleding van de grafische stoelen in de eetgroep. Het fungeert ook als een vrijstaand eiland met lades. De ontwerper gebruikte plafonds met een schaduwprofiel, nachtlampjes met bewegingssensoren, plinten en verborgen deuren om een ​​laconiek interieur te realiseren. Referenties van klanten inspireerden het Bezformi studioteam om een ​​contrasterend palet met actieve groene details te creëren. Aan de hoofdslaapkamer is veel aandacht besteed: de witte muren worden hier verlevendigd door een bed met fluweelachtig hoofdeinde, textiel en decoratieve vazen. Direct achter het bed verscheen een spectaculaire vierkante LED-lijn voor avondverlichting. Het ontwerpen van de badkamer was niet eenvoudig: we moesten een nis voorzien voor kasten met spiegeldeuren, vlak in de muur verzonken.

Leave a Response