#image_title
Ontwerp en interieur

Ontspannen interieur van een appartement in de historische wijk van Sint-Petersburg – project van Natalia Vasilyeva

34views

Ontwerper-decorateur Natalya Vasilyeva creëerde een delicaat interieur van een appartement in de culturele hoofdstad voor de familie van haar goede vriendin: de klanten wonen in de regio Pskov, maar komen regelmatig met hun kinderen naar St. Petersburg. Ze spraken over hun wens om een ​​lichte ruimte met ruime opbergsystemen te krijgen, maar vertrouwden verder volledig op de ontwerper. Een modern huis gelegen in een historisch gebied dicteerde de noodzaak om eenvoud en klassiekers te combineren. Kunst en antiek droegen bij aan het toevoegen van persoonlijkheid en gezelligheid aan het ontwerp.

  • Plaats: Sint Petersburg
  • Vierkant: 75 m²
  • Auteurs: Natalya Vasilyeva
  • Foto: Irina Pavlenko

De ontwerper moest werken met een ruim tweekamerappartement voorzien van een grote woonkeuken. De initiële plaatsing van de functionele ruimtes was redelijk succesvol, waardoor herontwikkeling niet nodig was. Een vleugje klassieke stijl werd aan het ontwerp toegevoegd door de vloer: op maat gemaakt parket met een Hongaars visgraatpatroon. Natalya Vasilyeva heeft alle binnenpassages hoger gemaakt en het portaal van de voordeur visueel vergroot dankzij de spiegel boven het hoofddoek. Deze techniek is vaak terug te vinden in het hele interieur: spiegels hielpen ook de slaapkamer van de klant uit te breiden en het portaal te versieren dat het balkon en de studeerkamer scheidde. Zelfs de gevels van de eilandbar zijn bekleed met reflecterende bronzen panelen: dit niet-markerende en effectieve volume geeft de ruimte diepte en luchtigheid. Kolommen met inbouwapparatuur en ondiepere middendelen van de set creëren een dynamische compositie, en een aanrechtblad van wit kwarts voegt er lichtheid aan toe. De ontwerper besloot de muren van de woonkamer te bekleden met Little Greene-verf, die diende als discrete basis voor een paar grijze banken en een elegante eethoek met een houten tafel. Het accentdetail van de kamer was een spiegel in een elegante lijst, gevonden in de antiekwinkel “Kontora K” en speciaal voor het project gerestaureerd. De intieme slaapkamers zijn uitgevoerd in dezelfde kleurstelling als de rest van het huis, maar met verschillende verhoudingen van lichtblauwe en beige tinten. De expressiviteit van de eerste werd toegevoegd door grafische elementen en laconieke schetsen van kunstenaar Anna Sagamonyants, en de tweede door Cole&Son behang met bloemenprint.

Leave a Response