#image_title
Ontwerp en interieur

Ontmoeting met het verleden en het heden: hoe combineer je een oud huis met een modern paviljoen

22views

Ontmoeting met het verleden en het heden: hoe combineer je een oud huis met een modern paviljoen

De gebogen houten aanbouw is het kenmerk van dit prachtige 20e-eeuwse huis in een buitenwijk van Melbourne. Het vervaagt met succes de lijnen tussen het interieur en de binnenplaats dankzij de glazen deuren, muren en houten bekleding. De eigenaren van het huis wilden de ruimte op deze manier uitbreiden om een ​​ontmoetingsplek met gasten en vrienden uit te rusten.

Deze taak werd uitgevoerd door architect Linda Simons van LSA Architecten, die het volledige project ontwierp en presenteerde aan de huiseigenaren. Eén van de eigenaren is een professionele kok, dus een professionele en multifunctionele keuken was een vereiste. Simons heeft aan de wensen van de klant kunnen voldoen door een royale voorraadkast toe te voegen met veel kastruimte, een dubbele spoelbak en ruimte voor topkeukenapparatuur. De keuken kan open blijven en een gemeenschappelijke ruimte delen met de woonkamer of afgesloten worden met dubbele schuifdeuren.

De verbinding tussen het oude huis en het nieuwe paviljoen

De verbinding tussen het oude huis en het nieuwe paviljoen

De woning beschikt over drie slaapkamers, een badkamer voor ouders grenzend aan hun slaapkamer en een badkamer voor kinderen en gasten, een woonkamer en een kantoor. Deze zijn te bereiken vanuit de centrale gang, die tevens toegang geeft tot de binnenplaats en het nieuwe luxe bijgebouw. De eigenaren van het huis zijn zeer tevreden met het resultaat, omdat ze erin geslaagd zijn de schoonheid van het oude huis en de functionaliteit van moderne woningen te combineren.
Korte referentie:
De woning wordt bewoond door: een echtpaar met twee kinderen
Locatie: East Malvern, Melbourne
Afmetingen: 3 slaapkamers en 2 badkamers
Hoofdarchitect Linda Simons richtte zich op een moderne uitbouw op de binnenplaats van de woning. Tijdens de voorbereiding van het project vroeg ze zich voortdurend af hoe ze de schoonheid van het oude huis in de historische wijk East Malvern, bekend als het Gascogne Heritage, niet kon bederven. Vanaf de hoofdingang heeft het huis zijn oorspronkelijke uiterlijk en vormen niet verloren, maar als u vanaf de binnenplaats binnenkomt, bevinden de gasten zich in een andere wereld, absoluut modern en uniek. De woonkamer en eetkamer, die zich nu in een gebogen bijgebouw bevinden, zijn afgewerkt met lambrisering van Tasmaanse eik. Hier ontmoet het oude in de vorm van een oud huis uit het begin van de 20e eeuw en het nieuwe in de vorm van een ultramoderne aanbouw.

Ons paviljoen

Ons paviljoen

De woonkamer is gescheiden van het zwembad door glazen schuifdeuren die de mensen in de woonkamer en het paviljoen beschermen tegen opspattend water. Het ontwerp en de locatie van de uitbreiding maken het mogelijk om het hele jaar door gasten te ontvangen en te entertainen, omdat deze beschermd is tegen slecht weer, maar wel beschikbaar is voor frisse lucht en licht. De familie gebruikt het paviljoen als veranda en eetkamer.

Keuken en woonkamer

Keuken en woonkamer

Het witte ronde meubilair werd door de huiseigenaren gekocht tijdens hun reis naar Milaan voor de beurs. De salontafel wordt ’s avonds van binnenuit verlicht, ideaal voor zomeravonden.
Net achter de eettafel bevindt zich de witte keuken, het hart van de aanbouw, dus Simons besteedde daar bijzondere aandacht aan. De keuken is van bijzonder belang voor het gezin, vooral voor het hoofd, aangezien hij een professionele kok is die vakkundig met alle moderne apparaten en toestellen omgaat en natuurlijke materialen waardeert, waaronder marmer, waarvan de oppervlakken en een beschermend schort zijn gemaakt. De keuken bevindt zich op het kruispunt van de woonkamer, het eetgedeelte en de buitenruimte, inclusief de tuin en het zwembad, alsof ze een schakel zijn.

Kantine

Kantine

Het eetgedeelte bevindt zich tussen de woonkamer en de keuken, deze drie ruimtes flankeren het zwembad. Het gehele bijgebouw is zeer goed verlicht dankzij de grote ramen en lichtgekleurde muren.

Keuken en bijkeuken

Keuken en bijkeuken

In het lamplicht geven de marmeren werkbladen en glanzende kastdeuren een prachtige glans. Dankzij het slimme ontwerp is vrijwel alle apparatuur in de keuken verborgen, maar altijd klaar voor gebruik. Je ziet de ingebouwde koelkast, veel kasten en lades voor potten en pannen, evenals een ruime voorraadkast, welke door dubbele deuren gescheiden is van de keuken.

Voorraadkast

Voorraadkast

Wanneer de deuren open staan, is vanuit de keuken de gehele bijkeuken te zien. Maar doordat deze gescheiden is van de keuken, wordt de kamer perfect op orde gehouden. De bijkeuken heeft een ruim vak voor het bewaren van wijn. Er is ook een extra werkblad waar u ook eten kunt bereiden. Hier bereiden ouders het ontbijt en snacks voor de kinderen voor een snelle snack.
Als de keuken een enkele spoelbak heeft, installeerde Simons voor grote gezelschappen een dubbele spoelbak en een vaatwasser in de bijkeuken. In de bijkeuken besloot hij niet af te wijken van een enkel keukenontwerpconcept en installeerde hij ook marmeren werkbladen.

Woonkamer met zwembad achter het raam

Woonkamer met zwembad achter het raam

Er is een ruime woonkamer naast de keuken en het zwembad. Voor haar decor koos Simons voor warme maar warme monochromatische tinten. De grijze bank is verzonden vanuit Italië. Hij is laag maar lang en een geweldige plek voor familie en gasten als ze besluiten tv te kijken.
De tv en de open haard zijn gemonteerd in kasten met deuren van donker glas, die niet alleen het uitzicht vanuit het raam reflecteren, waardoor de ruimte visueel wordt vergroot, maar er ook in lijken op te lossen. Iets verder van de muur staat een donkerhouten plank, daarnaast staan ​​er ook kasten waarin audio- en videoapparatuur wordt opgeborgen.

Woonkamer in het bijgebouw

Woonkamer in het bijgebouw

De gehele uitbouw is L-vormig, met aan de ene kant de woonkamer en keuken en aan de andere kant het gebogen paviljoen. Dit is bewust gedaan zodat er veel lichtinval is in de woonkamer en keuken aangezien dit deel van de uitbouw op het zuiden ligt. Daarnaast is het oppervlak van het zwembad, weerspiegeld in de grote ramen, ook een lichtbron voor de woonkamer.

Oud en nieuw

Oud en nieuw

Vanuit de tuin is de uitbouw goed zichtbaar. Je kunt de belangrijkste elementen perfect onderscheiden: een wit gebogen paviljoen bekleed met hout, een vierkant metalen frame van de woonkamer en een grijs terras. Vanuit deze hoek zie je ook de overdekte uitgang van het huis naar de tuin.

Zwembad met terras

Zwembad met terras

Vanuit alle ruimtes van het bijgebouw is het zwembad met azuurblauw water goed zichtbaar. Er zijn terrassen rond het zwembad waar familie en gasten kunnen ontspannen en plezier hebben.

huisplan

huisplan

Op de tekening van Simons zijn duidelijk de oude en nieuwe delen van het huis te zien. Vanuit de centrale gang zijn alle vertrekken in de woning te bereiken, met uitzondering van het paviljoen, dat zich naast de eetkamer bevindt. Het kan worden beschouwd als een overgangspunt van oud naar nieuw.

Patio

Patio

Toen de eigenaren van het huis het huis kochten, namen zij allereerst de tuin over en plantten er enkele bomen en struiken. Tegenwoordig ziet het er geweldig uit vanwege het landschap. De achtertuin contrasteert met de lage struiken in de achtertuin.

Glas in lood raam

Glas in lood raam

Bij de centrale entree zijn de deur en het raam versierd met origineel glas-in-lood. Daarnaast is na de uitbouw de vloer in de woning respectievelijk in de gang veranderd, net als bij de nieuwe uitbouw.
De woning beschikt over drie slaapkamers en een studeerkamer, welke als vierde slaapkamer kan worden beschouwd.

Ouders slaapkamer

Ouders slaapkamer

De hoofdslaapkamer heeft een groot mahoniehouten bed. Wat ooit een kleine slaapkamer was, grenzend aan de slaapkamer van de ouders, is nu een kleedkamer en een badkamer.

Badkuip met open haard voor ouders

Badkuip met open haard voor ouders

De huiseigenaren wilden de originele open haard, die ze nu in hun badkamer hebben, behouden. Simons besloot de badkamer wit te schilderen, zodat hij binnen opviel, en bracht gas aan om de badkamer het hele jaar door warm te houden. Het bovenste gedeelte van de kleedkamers is gemaakt van hetzelfde marmer als het aanrecht en is aan weerszijden van de open haard geplaatst.

Badkamer voor kinderen en gasten

Badkamer voor kinderen en gasten

De badkamer voor kinderen en gasten is iets groter. De doucheruimte en het toilet bevinden zich achter matglas voor privacy. Het vrijstaande bad bevindt zich naast de kleedkamer, die is voorzien van twee kinderwastafels.
Maar wat kunnen we zeggen over de vereniging van het verleden en het heden in een prachtig woongebouw, als architecten en ontwerpers erin slagen wonderen te verrichten en volledig ongepaste ruimtes om te toveren tot een verbluffende moderne woning. bijvoorbeeld kerken en wachttorens.

Leave a Response