#image_title
Ontwerp en interieur

Natuurlijke tinten en functionele opslagsystemen in het interieur van een appartement voor een jong stel – een project van Gulnara Alimbaeva en Dilara Baizakova

31views

Gulnara Alimbaeva en Dilara Bayzakova ontwierpen een comfortabel appartementinterieur voor een jong stel dat werkt in de IT- en telecommunicatiesector. Al tijdens de eerste ontmoeting werd het hen duidelijk dat de klanten klaar waren voor gedurfde beslissingen en felle kleuren. De ontwerpers wilden de ruimte niet volstoppen met onnodig meubilair, dus de integratie van slimme opbergsystemen en een handige keuken stond bovenaan het verlanglijstje. Bovendien werkt het gezinshoofd vaak vanuit huis, dus het was noodzakelijk om voor hem een ​​compacte kantoorruimte in de woonkamer te voorzien.

  • Plaats: Almaty
  • Vierkant: 57 m²
  • Auteurs: Gulnara Alimbaeva en Dilara Bayzakova
  • Foto: Jevgeni Razdobarin

De opdrachtgevers vroegen om behoud van de originele vloer van de bouwer, evenals van de bestaande ramen en deuren. Het was niet nodig om de vorige indeling van de faciliteit te veranderen, aangezien deze behoorlijk succesvol was. Alleen in de grote gang verschenen een ruime kledingkast en een apart schoenenrek – de bijzondere liefde van de klant. Integendeel, we wilden de woonkamerruimte zoveel mogelijk ontlasten, dus de zachte groep wordt hier vertegenwoordigd door een KudiyarovFactory-bank met smaragdgroene bekleding en een ongewone fauteuil uit de Lamper-winkel. Een grafische Ashley-salontafel, een zwarte vloerlamp en een werkruimte voor het gezinshoofd voegen visueel ritme toe, terwijl een poster met een geometrisch patroon gezelligheid aan het decor toevoegt. De inspiratie voor het projectconcept was de diverse aard van Kazachstan: de stad Almaty ligt aan de voet van bergen, gehuld in eeuwenoude naaldbomen en struikachtige planten. Zo ontstond het idee om een ​​diepblauwe kleur in het interieur te gebruiken en de gevels van een laconieke keukenset te versieren. Vanwege de kleine oppervlakte van de slaapkamer stelden de ontwerpers voor om het bed in een ‘nis’ met kasten te plaatsen. De accentmuur, die met zorgeloze verfstreken was geschilderd, droeg bij aan het toevoegen van charme aan de kamer. Aanvankelijk omvatte het concept het schilderen van de muur door de kunstenaar in de vorm van een mistig bergbos. Tegen het einde van de renovatie besloten de klanten echter hun budget te heroverwegen en moesten ze de diensten van kunstenaars weigeren: ze kozen als alternatief voor een ongebruikelijke schildermethode.

Leave a Response