#image_title
Ontwerp en interieur

Luchtig interieur van een penthouse voor meerdere generaties van een grote familie – project van Office Alex Nicholls

23views

Architectenstudio Office Alex Nicholls heeft twee penthouses in Melbourne gecombineerd tot één groot huis, waarbij aangrenzende parkeerplaatsen zijn veranderd in een spa en een zwembad. Het interieur van het enorme appartement is gemaakt voor meerdere generaties van één familie, die vaak familieleden en vrienden uitnodigt voor een bezoek. Klanten werken meestal op afstand, dus naast stille masterunits wilden ze ook privékantoren.

  • Plaats: Melbourne
  • Vierkant: 700 m²
  • Auteurs: Kantoor Alex Nicholls
  • Foto: Rory Gardiner

De werkzaamheden aan de faciliteit begonnen tijdens de bouwfase van het gebouw, zodat de ontwerpers aanzienlijke wijzigingen konden aanbrengen in de architectuur van het pand. Ze pasten de indeling aan de wensen van de klant aan en voegden ook ramen en ronde dakramen in Art Deco-stijl toe, zodat het natuurlijke licht vrijelijk tot in de diepten van de ruimte kon doordringen. Alex Nicholls bedacht het visuele concept zo dat de uniforme afwerking de bewoners van het appartement niet zou vervelen. De belangrijkste techniek hier was het contrast van rustige natuurlijke materialen met accentvolumes en sculpturale elementen. De belangrijkste bewegingslijn in het appartement werd gemarkeerd door een bibliotheekkast waarin de boeken- en kunstcollectie van de familie was ondergebracht. Dit idee kwam voort uit opslagvereisten die het studioteam van Alex Nicholls Office inspireerden om zo’n ongebruikelijke symmetrieas te creëren. Aan weerszijden van de constructie bevinden zich trappen die naar het dak leiden. Het oostelijke deel van het penthouse werd ingenomen door de formele woonkamer en eetkamer, en het westelijke deel werd gebruikt voor informele recreatieruimtes voor de jeugd. Het middelpunt van het enorme huis waren drie keukens: één voor elke generatie. De scheiding van de gezinsblokken bood alle gezinsleden privacy. De hoge kasten zijn ontworpen in felroze en minttinten: ze worden geaccentueerd door neutraal eucalyptusfineer en beige Gosford Buff-zandsteen. Actieve kleuren worden gerepliceerd in badkamertegels, open haarden en op maat gemaakte meubelstukken. Op de veranda verschenen twee paviljoens met bamboeluifels en groene planten. Zelfs op een warme middag is het comfortabel om in de schaduw te rusten, en dankzij de mobiliteit van de scheidingswanden kun je ze snel verwijderen als het regent.

Leave a Response