#image_title
Ontwerp en interieur

Inspirerend interieur van een appartement in New York met fel behang en roze accenten – project van studio Le Whit

20views

Het ontwerpteam van Le Whit, onder leiding van Lisa Curtis en Corey Kingston, heeft een creatieve ruimte gecreëerd voor een groeiende familie van creatievelingen. De klant, kunstenaar Christina Wang, wilde twee aangrenzende appartementen met vier slaapkamers combineren in de wijk Chelsea in New York, het epicentrum van mode en plezier. Het motto van het project was een mix van helderheid, maar ook rebelse combinaties van snoepkleuren, niet-standaard behang en moderne meubels.

  • Plaats: NY
  • Vierkant: 232 m²
  • Auteurs: Le Whit
  • Foto: Nicole Franzen

Een familie van klanten kocht twee aangrenzende appartementen in de wijk Chelsea in New York om hun droomhuis te creëren. De kunstenaar wilde een comfortabele plek om te koken en schilderachtige openbare ruimtes waar ze kon ontspannen met haar man en twee kinderen. De hoekligging van het pand suggereerde het idee van een zonering met een lange gang die de entreehal en de woonkamer met elkaar verbindt. Dankzij de samenwerking tussen Le Whit en Christina Wang wordt het interieur heel persoonlijk en gepersonaliseerd. De eetkamer is bijvoorbeeld eenvoudig en voorzien van rijk, donker hout. Het hele ontwerp creëert een dialoog met de keuken door de interactie met de woonkamer in warme kleuren – een soort tussenschakel die openbare en privéruimtes met elkaar verbindt. Een dragende kolom in de keuken hinderde de juiste installatie van de kasten en blokkeerde het zicht op de rivier, dus kozen de ontwerpers voor een complex systeem van gebogen wit eiken gevels. Gasten kunnen dezelfde kromming opmerken in het ontwerp van kasten, gebogen deuropeningen en zelfs de vorm van de keukenbank. De klanten van het project wilden ook elke kamer benadrukken met een contrast van felle kleuren, van de snoeproze afzuigkap tot de strakblauwe muren in de hoofdbadkamer. Gerelateerde roze tinten verschijnen chaotisch door het hele huis – in de neonverlichting van de studeerkamer en de recreatieruimte bedekt met behang met bloemenprint. Het studioteam heeft zorgvuldig nagedacht over de vulling van elke kamer en uiteindelijk een evenwicht bereikt tussen minimalistische lijnen en expressieve accenten.

Leave a Response