#image_title
Ontwerp en interieur

Huisuitbreiding: Victoriaanse huisrenovatie

25views

Huisuitbreiding: Victoriaanse huisrenovatie

Na de geboorte van hun tweede kind voelde het gezin zich krap in hun oude Victoriaanse huis. In plaats van naar de buitenwijk Santa Barbara te verhuizen, besluit ze in het centrum te blijven en de ruimte gewoon uit te breiden. Het is zeer gunstig gelegen nabij parken, restaurants, belangrijke bezienswaardigheden en de bibliotheek. Het enige wat ze nu nodig hadden was meer ruimte.

Huis vóór wederopbouw

Huis vóór wederopbouw

Wonen in het huis: Sherri Brian en Tim Duvar, twee dochters,
Locatie: Santa Barbara, Californië
Grootte: 135 m²; drie slaapkamers, twee badkamers
Het echtpaar kocht dit huis zodra ze getrouwd waren en werd verliefd op de geschiedenis, het karakter en de uitstekende locatie. Na de geboorte van de tweede dochter werd het voor iedereen duidelijk dat er niet genoeg ruimte was voor een comfortabel leven, dus werd besloten om uit te breiden.
Ze schakelden de hulp in van een architect, die besloot het woongedeelte uit te breiden met een zolder. Het was de bedoeling om een ​​huis met drie slaapkamers en twee badkamers te creëren, dat van alle moderne gemakken zou zijn voorzien en tegelijkertijd de charme van het huis zou behouden. Ik moest één slaapkamer op de eerste verdieping doneren, maar het is me gelukt om twee slaapkamers op de tweede verdieping uit te rusten.

Huis na wederopbouw

Huis na wederopbouw

Gelukkig was het dankzij de wens van de eigenaren van het huis en hun financiële situatie mogelijk om de originaliteit van de historische gevel van het huis te behouden.
Bij de renovatie heeft de architect een open indeling toegepast, die de woonkamer, eetkamer en keuken met elkaar verbindt.

Begane grond open naar de begane grond

Begane grond open naar de begane grond

Vroeger was de keuken door een muur gescheiden van alle kamers, waardoor het huis van binnen nog kleiner leek, het was lastig om gasten te ontvangen in zo’n krappe kamer.

Open huis

Indeling van het open huis

Nu zien de woonkamer, eetkamer en keuken er geweldig uit samen. Bovendien kan Brian koken en tegelijkertijd communiceren met kinderen of vrienden die aan tafel of aan de bar zitten.

Keuken

Keuken

Het oude kant aan de muren is verlaten ten gunste van granieten oppervlakken, die effectiever en functioneler zijn voor de keuken, terwijl de gootsteen en keukenkastjes perfect aansluiten bij de oude stijl. Granieten oppervlakken zijn gemakkelijker te onderhouden dan platen. Brian zegt dat hij enthousiast is over alle nieuwe apparatuur, waaronder een stille en efficiënte vaatwasser, een vierpitsfornuis en een koelkast.
De ingebouwde kasten in de keuken scheidden de eetkamer van de keuken, waardoor het communicatieproces werd belemmerd.

Keuken

Keuken

Kasten werden opgewaardeerd en verplaatst om de muur vrij te maken. Nu bevindt zich aan de woonkamerzijde een toog en aan de keukenzijde bevindt zich een fornuis en een deel van het werkgedeelte.

Trap naar de tweede verdieping

Trap naar de tweede verdieping

Door de nieuwe indeling werd het mogelijk om de bijkeuken vanuit de keuken te verplaatsen en onder de trap te plaatsen. De trap grenst aan de muur, die wordt gedeeld door de nieuwe garage. Alles lijkt alsof het altijd zo was.

Witte kleur binnen

Witte kleur binnen

De witte muren en het plafond en het dakraam maken de zolder tot een zeer lichte ruimte, geschikt voor de twee slaapkamers waar de zussen nu wonen.

Kinderslaapkamer

Kinderslaapkamer

Toen we de slaapkamers op zolder inrichtten, probeerden we de ruimte niet te overbelasten met spullen. Plafondnissen voegen charme toe en maken de kamer architectonisch interessant.
Voor de kinderkamers is gebruik gemaakt van moderne materialen, waaronder zeshoekige tegels, chromen verlichtingsarmaturen en geëmailleerde kranen. De binnenhuisarchitect respecteert de Victoriaanse stijl tot in detail. Omdat het gezinsbudget niet veel toeliet, lag de nadruk op eenvoud, traditie en functionaliteit.

Erg

Erg

Ook de oudersbadkamer, gelegen op de begane grond, beschikt over antieke elementen. Een vintage wastafelmeubel in wit met een geïntegreerde wastafel die perfect bij de tegels past. De houtafwerking in deze badkamer komt door het hele huis terug.

Donkere deurafwerking

Donkere deurafwerking

De houten bies van de entree- en raamopeningen is speciaal in het zwart uitgevoerd, voor originaliteit en als verrassingseffect. Er is zoveel licht in de kamers dat zwart er niet somber of saai uitziet.

Voordeur

Voordeur

De ontwerper heeft alle kleurencombinaties bestudeerd die passen bij de historische gevel. Bij het huis groeit een jacarandaboom, met ongelooflijk mooie lila bloemen die bloeien in de lente en de zomer. Dit feit beïnvloedde de kleurkeuze voor de buitenkant van het huis, omdat deze dynamisch moest zijn.

Leave a Response