#image_title
Alle artikelen

Houzz-huizen: alle natuurlijke essentie van de zee in Ostia

39views

Het renovatieproject van dit appartement was, zoals architect Marta Cammarano zegt, eenvoudig en ingewikkeld tegelijk. Meer opgevat als een interventie van restyling, het huis was onlangs gebouwd en het jonge eigenaarspaar besloot onmiddellijk om niet in te grijpen in de structuur, maar om enkele reeds bestaande structuren zoals bijvoorbeeld de vloeren en bekledingen te behouden. Het had ook een beperkt interventiebudget waarvan de architect en zijn team het beste probeerden te maken om iets te creëren dat functioneel en stilistisch interessant was.
Geen eenvoudig maar succesvol experiment, dat met enkele gerichte ingrepen leidde tot het creëren van een gezellige woning, gemakkelijk bruikbaar en harmonieus precies zoals het koppel wenste.
Foto door Francesca Maiolino

Oogopslag
Wie woont daar: een stel van in de dertig; zij werkt in de modewereld en hij is chef-kok
Duif: aan de kust van Ostia (provincie Rome)
Jaar van constructie: 2010
Jaar van renovatie: 2012/2013
Architect: Marta Cammarano
Oppervlak: 120 m² interieur plus een klein terras
Het interessante detail: het huis, geboren uit de vereniging van twee appartementen, is een luchtige en lichte doos met uitzicht op zee; binnenin worden de enige kleuraccenten gegeven door bestudeerde penseelstreken van intens blauw die hier en daar de compactheid van het wit onderbreken

Het grote woongedeelte met open keuken is opgedeeld in twee functioneel gescheiden ruimtes.
Aan de ene kant de gesprekshoek die rond een gipskartonwand is opgesteld waar de televisie is gehuisvest, aan de andere kant het grote keukengedeelte. Georganiseerd aan de langste muur van de kamer, gescheiden van de woonkamer door een eilandbar die tevens dienst doet als snackblad.
Het echtpaar sprak onmiddellijk de wens uit om functionele ruimtes te hebben die openstaan ​​voor vrienden en familieleden. Mede om deze reden werd besloten om één open en ruime woonkamer te creëren waarin alle functies met betrekking tot het banket konden worden ondergebracht.
De online keuken is een wit, landelijk model van Ikea met Hittarp deuren. Een element dat het stel al in hun vorige woning had en dat ze wilden aanpassen aan de nieuwe ruimte.
Om het werkgebied te omlijsten werd een achterwand gecreëerd in de drie kleuren van de zee: blauw, wit en zand.
Er werd gekozen voor het maken van de nieuwe muur de tegels in de collectie Mutina-tegels in de zachte kleuren zand en blauw. Dit is een lijn coatings, igemaakt door ontwerper Patricia Urquiola, perfect voor dit soort oplossingen, omdat het in staat is de intensiteit en het karakter te herstellen door het afgemeten gebruik van het decoratieve element.
Op de grote muur waar de keuken in zit, vlak boven de koelkast, is een originele wijnkelder gemaakt met hydraulische leidingen. Een creatieve oplossing die de hoogte van de muur met de koelkast op een aangename manier onderbreekt.
Rechts van de keuken loopt de muur voorbij het eiland door in de woonkamer met een boekenkast van gipsplaat. Verrijkt met objecten met een maritiem thema, onderbreekt het op aangename wijze de continuïteit van het wit.
De kleurkeuze die het appartement aankleedt, komt ook voort uit de grote passie van de eigenaar voor de zee, zeilen en surfen. Dit leidde tot het creëren van een frisse en ‘maritieme’ setting in het huis, in wit- en blauwtinten. Iets dat het strand naar huis bracht, dat op slechts 200 meter van het appartement ligt.
Er waren geen ingrepen gepland aan de vloeren en de bekledingen. Het porseleinen steengoed met houteffect werd daarom door het hele huis behouden.
Een neutraal en absoluut warm oppervlak dat als perfecte achtergrond diende voor de nieuwe restylinginterventie.
Een bandvormig vals plafondsysteem herbergt het verlichtingssysteem, allemaal gemaakt met indirect LED-licht. De enige uitzondering voor het woongedeelte zijn de twee vintage hanglampen die op het keukenblad zijn geplaatst.
Het ontwerpelement dat de twee wooneenheden met elkaar verbindt, dat tijdens de renovatie opnieuw werd samengesteld, werd door de architect op een zeer vooruitziende manier opgelost. De schuine gang is namelijk voorzien van een grote, op maat ontworpen inbouwkast. Een wijdverspreide inloopkast die niet alleen in de slaapkamer, maar in het gehele slaapgedeelte kan worden gebruikt.
Zelfs in de slaapkamer werd voor de muur achter het bed gekozen voor een dicht blauw om het totale wit van de vloeren en muren te onderbreken.
Een kamer ontworpen in totale essentie, waarin de enige decoratieve uitzondering op het minimalisme de twee lichtblauwe nachtkastjes zijn, verfraaid met uiterst eenvoudige hangende lampenkappen in hun retrolijn.
In beide badkamers werd het reeds bestaande mozaïek van de bekleding behouden. Om de kamers boeiender en specialer te maken, kwam de architect tussenbeide met een systeem van gipsplaatplanken, ontworpen om zowel een praktische ondersteuning te creëren als om de al te eenvoudige tweekleurige hoge bekleding te doorbreken.
Voor de twee badkamers, waarvan één bij het woongedeelte en één bij het slaapgedeelte, is gekozen voor Catalano wastafels uit de Velis-lijn, terwijl de kranen van Paffoni zijn.
Vanaf het terras, niet erg groot, maar goed georganiseerd en uitgerust, is het mogelijk om de zee te zien en te horen, die gedurende de verschillende maanden suggestieve en altijd verschillende scenario’s biedt. Het appartement wordt namelijk het hele jaar door door het echtpaar bewoond, niet alleen tijdens het zomerseizoen.
De plattegrond van het huis, met het woongedeelte (in grijs) en het slaapgedeelte (in blauw).

In onze rubriek Houzz Homes stellen wij interessante projecten voor van Houzz-professionals. Als je ons je werk wilt laten zien, upload dan foto’s naar je Houzz-profiel en stuur de link samen met een korte beschrijving naar redazione@houzz.com. Als we besluiten uw project te publiceren, nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Leave a Response