#image_title
Alle artikelen

Houzz Homes: bewijs van Russisch minimalisme met veel made in Italy

23views

Het wooncomplex Agalarov Estate, buiten Moskou, respecteert de traditionele ontwikkeling in de voorsteden niet. Hier liggen de huizen wijd uit elkaar en worden ze afgewisseld met bosrijke gebieden, golfbanen en meren. Hoewel de ontwerpers deze huizen niet op een standaard ‘raster’ plaatsten, zorgden ze ervoor dat de ontwerpen en afwerkingen van de huizen altijd in een klassieke stijl werden uitgevoerd. De enige uitzondering werd gemaakt voor deze specifieke klant en de architecten van de studio SL Project: de moderne villa onderscheidt zich van de rest van de huizen gebouwd op het landgoed Agalarov en past tegelijkertijd harmonieus in het landschap.

Terwijl hij met zijn gezin naar het buitenland reist, raakt Sergey, de eigenaar van een winkelketen, gepassioneerd door hedendaagse architectuur. De projecten ontworpen door architect Joaquin Torres (van architectenbureau Acero) in Spanje hebben een grote impact op hem. Wanneer hij zich tot Alexey Nikolashin van architectenbureau SL Project wendt, heeft Sergey een heel specifiek idee van het type huis dat hij voor zijn gezin wil. Zijn ideeën passen goed bij de esthetiek van de studio: strakke vormen, veel licht, luchtige en beknopte ontwerpen. De opdrachtgever en de architecten komen overeen om alle overbodige decoraties in het interieurontwerp op te geven: de lijnen, de lichtbrekingen, de structuren en het uitzicht zouden zelf het meubilair worden.

Foto door Ilja Ivanov

Oogopslag
Wie woont daar:
Sergey, eigenaar van een grootwinkelbedrijf, en zijn gezin
Duif: in het wooncomplex Agalarov Estate, buiten Moskou
Anno: 2014
Oppervlak: circa 900 vierkante meter (bebouwde oppervlakte); ongeveer 30 hectare (land)
Projectmakers: de architecten van Agalarov Estate (voor de structuur van de villa); architecten Alexey Nikolashin en Ekaterina Emelyanova van de architectuurstudio SL Project (voor lay-out en interieur)
Geschiedenis: deze hedendaagse villa, geïnspireerd op het werk van architect Joaquin Torres, vormt een uitzondering op de richtlijnen die worden toegepast door het wooncomplex Agarov Estate: alle andere gebouwen zijn gebouwd in traditioneel klassieke stijl.

De architecten zorgden ervoor dat de rode draad van het huis en het interieur ook buiten werd doorgetrokken. Ze besteedden dus veel tijd aan de ontwikkeling van het tuinproject, met dezelfde nauwgezetheid waarmee ze het gebouw hadden ontworpen. Bomen en bloemen zijn op strategische posities geplant. Zandsteen is het primaire materiaal dat wordt gebruikt voor de gevel- en binnenafwerking.

De structuur van het huis is geweldig, zowel binnen als buiten. De architecten gebruikten getint glas zonder lijst, waardoor natuurlijk licht de kamers binnenkwam en het interieur overdag vrijwel onzichtbaar bleef van buitenaf.
Het buiteneetmeubilair dat op een van de terrassen is geplaatst, is ontworpen door de inspiratiebron achter dit project: door Joaquin Torres voor het bedrijf Vondom.

In de roodheid van de vroege avonduren lijken de panoramische ramen de interne ruimtes met de externe te laten samensmelten.

Er ontstaat een intelligente ruimteplanning, waarbij privékamers en gastenruimtes goed van elkaar gescheiden zijn. Wanneer er bijvoorbeeld gasten in de woning aanwezig zijn, hoeft de eigenaar van de woning dus niet per se de hele villa door te lopen om bij zijn studeerkamer op de eerste verdieping te komen.
Notenhouten tafel: op maat gemaakt; fauteuils: Arper en Poltrona Frau; Ltafellamp: Catellani & Smith
Elke ruimte vloeit naadloos over in de volgende, waardoor een ongelooflijk gevoel van samenhang en continuïteit ontstaat.

Een grote woonkamer op de eerste verdieping wordt verlicht door ramen op twee niveaus. Vanuit de woonkamer is via een opening in de open haard de eetkamer te zien. De eetkamer biedt zicht op de keuken, die weer uitkijkt op het zwembad.

In deze woning kenmerken de meubels zich door strakke vormen, strakke lijnen en een scala aan zachte kleuren. Zelfs de stapel hout bij de open haard ziet eruit als een kunstinstallatie, met een strook houtblokken netjes gestapeld en contrasterend met het grijze canvas van de open haard.

Kroonluchter: Vistosi
De minimalistische en moderne uitstraling van deze woning, vrij van overbodige decoraties, werd bereikt door de architectonische afstemming van ruimtes en het gebruik van hoogwaardige materialen.

De zandstenen trap is het hoofdelement van de woonkamer. Een glazen leuning accentueert het gevoel van luchtige lichtheid. De geometrie speelt dynamisch tegen het donkere hout van de muur, waardoor deze witte ruimte opvalt en nog helderder lijkt.

Een tapijt imiteert een kalkstenen oppervlak in toon en textuur. De transparante tafels zijn in deze woonkamer vrijwel onmerkbaar, alsof ze op het punt staan ​​op te lossen in de achtergrond.

Banken en fauteuils: B&B Italia; tafels: Glas Italia

In de woonkamer geven de designstoelen een vleugje kleur aan de sfeer die gedomineerd wordt door zachte tinten. Het raam dat langs de hele muur loopt, biedt uitzicht op het omringende landschap en op heldere dagen stroomt het licht letterlijk het interieur binnen.

Banken en fauteuils: B&B Italia; Verlichting: Xal

Een glazen kubus herbergt de eetkamer. De muur presenteert een van de “gevels” van de bilaterale open haard.
Het eetkamermeubilair is gedeeltelijk op een glazen vloer geplaatst, die het onderliggende gazon omlijst.

Hanglampen: Artemide; tafel en stoelen: MDF Italia

Het zwembad is voorzien van airconditioning. Hoewel het goed gescheiden is van de rest van de ruimtes op de begane grond, integreren de glazen scheidingspanelen het visueel met de omgeving.
De afwerkingen maken gebruik van een combinatie van lichte zandsteen en donker hout, wat een vleugje warmte toevoegt aan de minimalistische interieurs.

Ligstoelen: B&B Italia

De badkamer op de tweede verdieping bevindt zich tussen twee slaapkamers, waarvan deze wordt gescheiden door glazen scheidingswanden, verborgen door bamboestammen.

Een groot raam met uitzicht op het landschap, bamboe langs de muren en kiezelstenen die het grootste deel van de badkamervloer bedekken, brengen natuurlijke elementen in huis.

Het doorschijnende materiaal van de badkuip laat veel licht binnen. De Belgische ontwerper Michel Boucquillon maakte van dit detail gebruik om een ​​opvallend verlichtingsproject met LED-verlichting op te zetten.

Badkuip: OiO, Antonio Lupi

De douche en het toilet zijn verborgen in kubussen aan de andere kant van een kleine gang. Om ervoor te zorgen dat de muren er niet te massief uitzagen, was een deel ervan bedekt met spiegels. Deze reflecteren het licht, waardoor de aanwezigheid van de wanden optisch wordt geminimaliseerd.
Hier zien we een van de slaapkamers. Verborgen achter de notenhouten panelen die de muur bedekken, zit een inloopkast.

Bed: Meridianen; nachtkastjes: Porro

De twee gastenkamers zijn verschillend ingericht, één met een meer mannelijke uitstraling en de andere met een vrouwelijk temperament. Beide hebben een gedeelde muur met de badkamer, gelegen in het midden. Het mini-bamboebos dat langs de glazen scheidingswanden is geplant, viert de natuur en verbergt het badkamerinterieur enigszins.

Fauteuil: Poltrona Frau

De tweepersoonsslaapkamers zijn gescheiden van de kindervleugel door een gang met donkerhouten lambrisering.
De kinderkamers wijken iets af van het zachte kleurenpalet dat de woning als geheel kenmerkt. Heldere tinten en accessoires creëren een levendige sfeer, maar kunnen na verloop van tijd worden vervangen door zachtere tinten.
Om toegang te krijgen tot het gastengedeelte is er een aparte, maar niet minder fascinerende trap, die meerdere trappen oploopt. De transparante leuning, samen met de lichte wanden en treden, maakt het licht en helder.
De kelder beschikt over een lounge, een biljartkamer, een bioscoopruimte en een bar, verbonden met de eerste verdieping via patrijspoorten die uitkijken op het zwembad en u laten genieten van de interessante optische effecten die worden gecreëerd door de bewegingen van het water en het licht.
De gastenbadkamer bevindt zich ook in de kelder en wordt gedomineerd door donkere tinten. De vloer en het plafond zijn bedekt met notenhout; een van de muren is afgewerkt met grijs basalt, terwijl een plaat van verlichte onyx de achterwand siert.

Loodgieterssystemen: Antonio Lupi

In onze rubriek Houzz Homes stellen wij interessante projecten voor van Houzz-professionals. Als u ons uw werk wilt laten zien, upload dan de foto’s naar uw Houzz-profiel en stuur de link samen met een korte beschrijving van het project naar redazione@houzz.com. Als wij besluiten uw werk te publiceren, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Ander
Trappen: balustrades en borstweringen die de omgeving transformeren

Leave a Response