#image_title
Ontwerp en interieur

Groen kantoorinterieur voor de Australische landschapsontwerpstudio Wyer & Co – project Daniel Boddam Studio

19views

De oprichter van de gelijknamige studio, Daniel Boddam, en zijn team transformeerden een verlaten pakhuis tot een uitnodigend kantoor voor landschapsontwerpstudio Wyer & Co, waardoor natuurlijk licht en groen in de ruimte kwamen. De belangrijkste wens van de klanten was de milieuvriendelijkheid van elk detail, van materialen en meubilair tot recreatieruimtes voor medewerkers. Omdat de eigenaren van het gebouw zich bezighouden met landschapsarchitectuur, zijn levende planten en bomen een organisch onderdeel geworden van de beeldtaal van het project.

  • Plaats: Sydney
  • Vierkant: 246 m²
  • Auteur: Daniel Boddam Studio
  • Foto: Pablo Veiga

De monumentale architectuur van het gebouw, met gevels van donker staal en rode baksteen, wordt verzacht door een gelaagd groen landschap. De grens van het grondgebied is versierd met bloembedden en de ingang wordt gemarkeerd door een grote betonnen plantenbak boven de deuren. In de foyer worden de gasten begroet door een echte dadelpalm die reikt tot aan het dakraam en zorgt voor een visuele verbinding tussen de ruimte en het exterieur. Vanaf hier kunt u naar de luchtige hal gaan, waar ontwerpers presentaties houden voor klanten, onderhandelingen en privé-evenementen. Een reeks op maat gemaakte kasten van honingkleurig multiplex langs de muren, met projectdocumentatie. Het Daniel Boddam Studio-team gebruikte uitsluitend natuurlijke afwerkingsmaterialen: Tasmaanse eik, walnoot en gezandstraalde kalksteen creëren een warm palet, verlevendigd door kurk- en messingdetails. In navolging van de wens van de klant naar eenvoud probeerde Daniel Boddam terughoudendheid en expressiviteit te combineren in het ontwerp van werkplekken. Alle meubels voor het project zijn gemaakt volgens de schetsen van de auteur, inclusief lage stoelen, banken en lange tafels. Open ruimtes, vergaderruimtes en kantoren voor wie van stilte houdt, zijn verspreid over het kantoor, en in de kelderverdieping bevinden zich de bijkeuken voor medewerkers. Ze werden speciaal naar een aparte verdieping verplaatst, zodat collega’s buiten hun werkplekken samen konden komen en ontspannen. De laatste hand aan het interieur waren gefreesde stalen potten, gemaakt door lokale ambachtslieden – ze verwijzen naar de industriële oorsprong van het pakhuis.

Leave a Response