#image_title
Ontwerp en interieur

Gezellig interieur van een residentiële kunstresidentie in Brooklyn – Future Projects

25views

Ontwerpers Ignacio Galan, Jesse McCormick, Hoi Nguyen en Julie Tran van Future Projects veranderden een verlaten loft in Brooklyn in een ongewone creatieve ruimte. De mondige opdrachtgever wilde hier meer organiseren dan alleen huisvesting: hij kwam op het idee om zijn woning te combineren met een ruimte voor het houden van tentoonstellingen en optredens. Het interieurconcept herinnert aan de essentiële kenmerken van kunstenaars uit de jaren zestig en tachtig: werkplaatsen in oude industriële gebouwen.

  • Plaats: NY
  • Vierkant: 134 m²
  • Auteur: Toekomstige projecten (Ignacio Galan, Jesse McCormick, Hoi Nguyen en Julie Tran)
  • Foto: Beeld Subliminaal

De geschiedenis van dit project begon met de liefde van de appartementeigenaar voor het organiseren van feesten, lokale tentoonstellingen en optredens. Deze hobby bracht hem op het idee om beroemde ontwerpers te betrekken bij het inrichten van een huis waarin hij tegelijkertijd kon wonen en kunstenaarsvrienden kon ontvangen. Bij het kiezen van een pand bleek de ideale optie een enorme kamer in een gebouw in Brooklyn uit de late 19e eeuw. Het indrukwekkende beeldmateriaal maakte het mogelijk om hier werken in verschillende formaten te plaatsen en creatieve bijeenkomsten te houden. Het appartement onderscheidde zich door een open indeling met privéruimtes verborgen in afzonderlijke volumes. Zo verhulde een sculpturale scheidingswand van multiplex, geschilderd in mahoniekleur, de slaapkamer van de eigenaar. De kamer is te betreden via een schuifdeur, die op het eerste gezicht onderdeel lijkt te zijn van een scheidingswand. Niet ver daar vandaan plaatste het team van Future Projects een keukenblok met grijze kasten en inbouwapparatuur. Het middelpunt van de belangstelling was de bartafel van onbehandeld hout: liefhebbers van creativiteit en vrienden van de klant verzamelen zich er ’s avonds omheen. Het blauwe frame met rokerige polycarbonaatpanelen hielp dit gebied visueel te benadrukken. De onderbroken lijnen gaan vloeiend over in het openbare blok en vormen een hoge plank waarop boeken en kunstobjecten staan. De zachte groep in het project wordt vertegenwoordigd door een gele ronde bank op wielen. Deze oplossing leek niet voor niets: verplaatsbaar meubilair maakte het gemakkelijker om de ruimte voor tentoonstellingen en evenementen te transformeren. Het getransformeerde huis is zelfs geschikt voor intieme filmvertoningen: op een van de witte muren heeft een opvouwbare projector plaatsgenomen. Het belangrijkste kleuraccent van het interieur was de compacte badkamer, volledig bekleed met blauw mozaïek.

Leave a Response