#image_title
Ontwerp en interieur

Gezellig interieur van een compact appartement in groene tinten – project van Anna Lutskevich

40views

Anna Lutskevich ontwierp het interieur van een klein appartement in de Nevski-wijk van Sint-Petersburg. De klant is een man van middelbare leeftijd die zich aangetrokken voelt tot rijke kleuren en texturen. Hij wilde zich omringen met natuurlijke tinten en tactiele materialen, maar op klein beeldmateriaal werd het risico groter dat het ontwerp met details werd overladen. De balans tussen visuele volumes werd de reden voor lange goedkeuringen en verhitte discussies, maar uiteindelijk slaagde de ontwerper er toch in om harmonie te vinden en groene kleur, hout, natuursteentextuur en metaal in eenvoudige lineaire vormen in het project te combineren.

  • Plaats: Sint Petersburg
  • Vierkant: 35 m²
  • Auteur: Anna Loetskevitsj
  • Foto: Maxim Maximov

De initiële indeling van de faciliteit was vrijwel geheel naar tevredenheid van de klant en geschikt voor verdere beslissingen. Alleen de deuropeningen moesten worden gewijzigd: de ontwerper verwijderde de doorgang tussen de slaapkamer en de gang en verplaatste de ingang naar de badkamer om de oppervlakte van de doucheruimte te vergroten. Het hoogtepunt van het appartement was het balkon, dat uitzicht bood op het stadspanorama. Om zoveel mogelijk lucht het interieur binnen te laten, besloten ze het raam te vervangen door een massief raam, zonder extra kozijnen die het landschap in verticale delen opsplitsten. Het afwijzen van gordijnen was een creatief experiment: de opdrachtgever wilde de toegang tot natuurlijk licht niet beperken, maar stemde in met een scheidingswand van houten latten, die elk om hun eigen as draaien. Ze zorgde voor een intieme schemering in de slaapkamer en bakte functionele blokken af. Een ongewoon accent aan het hoofdeinde van het bed was de OCULUS-spiegellens uit de Decora Glass-werkplaats. Het ondersteunt de koperen details van het eetgedeelte en de hanglampen boven de tafel. Het keukengedeelte bevond zich in een nis in de andere helft van de kamer. De smaragdgroene tint van de muren zet zich hier voort in de tegels van het platform, en de bovenste kasten van hout en open planken voor serviesgoed voegden een gevoel van gezelligheid toe aan de compositie. De inspiratie voor het hele project waren de spectaculaire combinaties van malachiet, grijs marmer, grafietzwarte leisteen, hout en rode kleur. Ze werden een eerbetoon aan de natuurlijke diversiteit en de relevantie ervan, zelfs in een stedelijke omgeving. Interessant genoeg koos de klant hetzelfde palet voor zijn andere huis, dat ook was ontworpen door Anna Lutskevich. Ze slaagde erin het risico van herhaling te vermijden en het nieuwe ontwerp origineel en anders te maken dan het vorige.

Leave a Response