#image_title
Ontwerp en interieur

Fris en luchtig interieur van de Dubai-vestiging van het PIMS café – project van KIDZ studio

36views

Het studioteam van KIDZ ontwikkelde een stijlvol interieur voor het populaire Russische merk PIMS, dat bekend werd door zijn drankje op theebasis met toppings voor elke smaak. Het caféconcept was ook ideaal voor Dubai, waar toeristen en locals dagelijks met de hitte te maken krijgen. Deze inleidende opmerkingen inspireerden de ontwerpers tot een ontwerp in koele kleuren. Witte en blauwe details gecombineerd met de plasticiteit van de ruimte dompelen gasten vanaf de entree onder in een sfeer van frisheid.

  • Plaats: Dubai
  • Vierkant: 49 m²
  • Auteurs: studio KIDZ
  • Foto: Sergej Melnikov

Direct bij binnenkomst in het café bevinden de gasten zich in een laconieke en frisse ruimte, gebouwd op het contrast van zachte vormen en strenge materialen. De indeling van de ruimte werd bepaald door de gebogen kassabalie, die door zijn aquamarijntint en golvende gevel doet denken aan de zeebries. Het glanzende tafelblad vloeit over in het ontwerp van de consoletafel bij het raam. De overige elementen van het interieur – ronde tafels, lampen geregen aan een enkele zigzagpijp en een kledingroede – zijn in dezelfde stijl uitgevoerd in roestvrij staal. De donkere betonvloer vloeit via een verloop op de metalen paneelwanden vloeiend over in het lichte plafond. Straalbochten op de hoeken van het object hielpen deze vlakken met elkaar te verbinden: deze oplossing compliceert het ontwerp visueel vanwege het spel van geometrische volumes. De zonering in het project wordt bepaald door futuristische lampen, geconcentreerd nabij de open keuken – het belangrijkste aantrekkingspunt van de ruimte. De zitplaatsen zijn geschikt voor verschillende soorten bezoekers: aan de bar kunnen luidruchtige groepen zitten, en voor wie in een proefsfeer nieuwe mensen wil leren kennen, staat er een grote tafel midden in het café. Door het warme klimaat werden de schuiframen van vloer tot plafond, die de uitgang naar het terras markeerden, een organisch onderdeel van het concept. Ze maakten het ook mogelijk om de interne en externe ruimte te combineren: de lijnen van stromend natuurlijk licht vanaf het terras weerspiegelen het verticale ontwerp.

Leave a Response