#image_title
Ontwerp en interieur

Expressief interieur van een klein appartement met een driebladig raam – een project van interieurontwerpstudio URAL

35views

Anna Lagutina, hoofd van de URAL-interieurontwerpstudio, ontwikkelde samen met haar team een ​​laconiek interieur van een klein appartement in het wooncomplex Sayany Park. De eigenaren, een jong stel dat openstaat voor creatieve experimenten, waren van plan het in de toekomst te verhuren. Ze gaven de ontwerper carte blanche om een ​​ongebruikelijk ontwerp te creëren met opvallende details die ervoor zouden zorgen dat het aanbod opviel tussen soortgelijke advertenties op vastgoedwebsites. Met een beperkt budget was het eindresultaat vrijwel identiek aan het oorspronkelijke ontwerpproject.

  • Plaats: Moskou
  • Vierkant: 38 m²
  • Auteurs: interieurontwerpstudio URAL, Anna Lagutina
  • Foto: Ljoebov Sjkondina

De oorspronkelijke indeling omvatte een aparte keuken, slaapkamer, hal en badkamer. Om het functioneler te maken, besloten ze alle scheidingswanden in het appartement te demonteren, waarbij alleen de badkamer en de communicatielocatie behouden bleven. Een deel van de resulterende ruimte werd ingenomen door een gecombineerde keuken-woonkamer met een grijze modulaire bank in het midden – deze scheidde visueel het tv-gedeelte en het kookgedeelte. Een bijzonder accent aan de rustige suite met grafietgevels waren de centrale delen, geschilderd in een diepe bordeauxrode tint. Aan beide zijden zijn ze omgeven door hoge etuis in het plafond: omwille van de netheid van het ontwerp stelde het URAL studioteam voor om hier alle huishoudelijke apparaten te integreren. Dit ontwerp grenst aan de eetgroep, vertegenwoordigd door een lange bartafel van hout met een actieve textuur. Anna Lagutina maakte van een groot raam met drie vleugels een helder element van het interieur, van waaruit je uitzicht hebt op het Losiny Ostrov Nationaal Park. Om dit te doen, was het noodzakelijk om de ramen van twee voormalige kamers te combineren, waarvan de scheidingswand niet dragend was. Het was mogelijk om individualiteit aan het project toe te voegen dankzij op maat gemaakte elementen, bijvoorbeeld een boogvormige lamp boven de eetkamer, een tafel en een kast onder de gootsteen.

Leave a Response