#image_title
Ontwerp en interieur

Een spel van geometrische volumes, licht en reflecties in een monochroom interieur – een project van ontwerpstudio A77

32views

Het ontwerpstudioteam van A77 creëerde een functioneel interieur van het appartement, ontworpen in een minimalistische stijl. De klanten zijn jonge jongens die veel reizen, werkzaam zijn in de luchtvaart en IT. Ze wilden een schone ruimte zonder visuele ruis, onnodige details en open opslag. De moeilijkste taak bleek het ontwerp van het metalen rooster op het keukenraam, aangezien er direct onder het appartement een winkeloverkapping is. Klanten gingen gemakkelijk akkoord met een gedurfde, volledig monochrome oplossing in wit.

  • Plaats: Moskou
  • Vierkant: 57 m²
  • Auteurs: ontwerpstudio A77
  • Foto: Dmitri Tsyrensjtsjikov

De eerste fase van de renovatie in een driekamerappartement met een vergaste keuken was de herontwikkeling: de ontwerpers creëerden een grote woonkamer met een bank, een fauteuil en een salontafel van natuurlijk graniet, en benadrukten ook het spiegelvolume van de slaapkamer . Nu is de privékamer gescheiden van het openbare blok door een lichtdoorlatende scheidingswand en dikke gordijnen. De kast met reflecterende gevels bevatte een verborgen kastnis en een opbergsysteem voor de bezittingen van de eigenaren. De glazen scheidingswand tussen de keuken en de woonkamer, die beide zones verenigde, hielp de ruimte visueel uit te breiden. De compacte keukenset is voorzien van witte kolommen met ingebouwde koelkast en oven en een grijs aanrechtblad. Daarachter bevindt zich nog een opslagruimte, waardoor het studioteam van de A77 de installatie van zware bovendelen kon vermijden, alle noodzakelijke communicatie kon uitvoeren en de gasleidingen kon verbergen. Ertegenover staat een glazen tafeltje, dat gewichtloos lijkt tegen de achtergrond van een transparante scheidingswand in de muuropening. Het metalen rooster buiten het raam werd versterkt met behulp van een geperforeerd paneel met ronde gaten: enerzijds beschermt het het appartement tegen binnendringen van de straat, en anderzijds fungeert het als een bron van prachtige schaduwen. Bij binnenkomst in de badkamer valt op een vrijstaande wastafel van natuursteen, waarachter zich een kast bevindt met toegang tot de communicatieapparatuur. De verlichting in de douche bestaat uit een lichtverstrooiende plaat en een geperforeerde metalen plaat, waardoor je kunt kiezen tussen gedimd en helder licht.

Leave a Response