#image_title
Ontwerp en interieur

Een dynamisch interieur balancerend op het kruispunt van generaties – een project van Sloyarch studio

24views

Sloyarch studio-ontwerper Lili Kaisarova ontwikkelde een veelzijdig interieur van een appartement met een aparte werkruimte in het wooncomplex Metropolia. De klant is een jong meisje dat grafisch ontwerp doet. Haar visie op design, die fotogeniek is en de geest van een creatieve persoonlijkheid benadrukt, moest vriendschap sluiten met de conservatieve opvattingen van haar ouders. De oplossing was doordachte verlichtingsscenario’s en de nadruk op neonverlichting. Ze voegden persoonlijkheid toe aan het interieur en maakten het mogelijk om het met minimale wijzigingen opnieuw te gebruiken voor verhuur.

  • Plaats: Moskou
  • Vierkant: 56,7 m²
  • Auteurs: Studio Sloyarch
  • Foto: Dina Alexandrova
  • Stijl: Anastasia Korbut

De oorspronkelijke indeling van het pand was niet slecht, maar het studioteam besloot deze te verfijnen: de hoofdslaapkamer vergroten ten koste van de werkplaats, aparte badkamers combineren en de ingang van een ervan naar de gang verplaatsen. Het appartement heeft geen aparte kleedkamer, dus de opslag in elke kamer is tot in het kleinste detail doordacht: elegante kasten “vreten” de ruimte niet op, maar vullen deze aan. De moeilijkheid van het werk van de ontwerper was het bewaren van een evenwicht tussen de tegenstrijdige wensen van de opdrachtgevers: ouders en de eigenaar van het huis. Er werd snel een compromis gevonden: de lichte kamers moesten eenvoudig worden omgevormd tot conservatieve woningen. Dergelijke eisen brachten Lili Kaisarova ertoe na te denken over accentdecoratie en verborgen verlichting. Inspiratie werd gehaald uit de Japanse cultuur, waarin de essentie van de dingen aan het zicht onttrokken is en ascetische monochrome elk element van het interieur doordringt. De motieven van de neonlichten van nachtelijk Tokio komen ook terug in de lichtfiguren en veelkleurige lampen. Bijna alle installaties zijn geconcentreerd in de slaapkamer van de klant: Neon Boutique-apparaten veranderen het beeld van de kamer volledig met één klik op de schakelaar. Een scherm voor een projector met een elektrische aandrijving op een bedieningspaneel is in het plafond voor het bed ingebouwd en het panoramische hoekraam is versierd met een schilderij op een ezel, geschilderd door het meisje zelf. Een ongebruikelijke oplossing hier was om de muren te versieren met H&H sierpleister die beton imiteert met een niet-uniform reliëf, aangebracht door meester Liya Urazaeva. De blauwe kledingkast, die de schaduw van het bed dupliceert, ziet er bijzonder ongebruikelijk uit tegen de achtergrond. De belangrijkste details van de discrete keuken-woonkamer waren de TOK-eettafel, de beige Giulia Novars-set, Funko POP-verzamelfiguren en een canvas van kunstenaar Asya Pirate.

Leave a Response