#image_title
Alle artikelen

De Houzz-huizen: 35 m2 en slapen in de verhoogde houten kubus

35views

Bij de renovatie van haar studio-appartement was interieurontwerpster Alireza Nemati vastbesloten een open ruimte te creëren vol natuurlijk licht en opbergruimte. De belangrijkste fasen van de werkzaamheden bestonden uit het verwijderen van de binnenmuren en de constructie van een houten “slaapbox”. Dankzij deze structuur en de ingebouwde oplossingen was het mogelijk om de kleine ruimte optimaal te benutten.
Fotografie van Ilya Ivanov

Oogopslag
Wie woont daar: Alireza Nemati en vrouw
Duif: Moskou Rusland
Oppervlak: 35
Jaar van renovatie: 2016
Architect: Alireza Nemati, Studio Tak

Zoals de meeste appartementen in nieuwe Russische gebouwen zag deze ruimte er vóór de renovatie uit als een betonnen doos, met een muur die de keuken scheidde van de woonkamer en twee ramen. Door de vierkante vorm was het moeilijk om aparte ruimtes te creëren, en de binnenmuur verdeelde het appartement in tweeën. Daarom besloten de eigenaren het te slopen om “een grotere open ruimte te creëren, vol licht”, zegt Nemati.

Om een ​​gevoel van ruimtelijkheid en een strakke uitstraling te creëren, koos hij voor afwerkingen in wit- en houttinten. De wanden en plafonds zijn geverfd met verf op latexbasis en voor de vloer is een waterbestendig laminaat gebruikt (dit valt in de klasse van laminaten die geschikt zijn voor gebruik in commerciële ruimtes met veel verkeer). In Rusland is het gebruikelijk om resistente materialen te kiezen voor de vloerbedekking van de entree en woonkamers.

De entree grenst aan de hoofdruimte, maar wordt gescheiden door een gordijn. «Er zijn veel manieren om spullen op te bergen: een kledingkast voor jassen (links, naast de deur) en drie grote uittrekbare kledingkasten onder het bed voor grotere spullen».
Door de kleine omvang van het appartement was het lastig om de ruimtes functioneel in te delen. Om niet aan comfort in te boeten, besloten de eigenaren om de slaapruimte op een tussenverdieping te plaatsen, in een parallellepipedum uitgerust met eigen verlichting en bereikbaar via een houten trap.

«Door de hoogte van de ladder kunnen mensen staan ​​zonder te hoeven bukken. De trap is voorzien van geïntegreerde lades waarin je spullen kunt opbergen”, legt de architect uit.

De metalen structuur van de slaapoplossing is bedekt met grenen panelen. De buitenkant is geverfd met bruine was, terwijl de binnenkant naturel is. Was is een milieuvriendelijk materiaal en hout geeft zo eenvoudig een vleugje warmte aan het interieur.

De wandkastjes links van het stapelbed (zie vorige foto) vormen binnenin een plank, zoals hier te zien is.

Naast het slaapgedeelte bevindt zich ook een open boekenkast. De middenwand is versierd met grafische tekeningen die de eigenaar tijdens zijn eerste studiejaar maakte.

Omdat de slaapkamer hoog is gepositioneerd, zijn het hele appartement en beide ramen van binnenuit zichtbaar.

De televisie staat in een nis omgeven door witte panelen, waarachter de eigenaren spullen kunnen verzamelen. De hele structuur, inclusief de slaapoplossing en de trap, is gebouwd op basis van de schetsen van Nemati.
De woonkamer en eetkamer zijn flexibele ruimtes die naar behoefte kunnen worden getransformeerd. Door bijvoorbeeld de bank te verplaatsen en de tafel uit te schuiven, krijgen de eigenaren de beschikking over een comfortabele ruimte die plaats biedt aan maximaal tien personen.

Een hoek tussen de keuken en het raam wordt gebruikt als kantoor. Op de planken kunt u boeken en documenten opbergen zonder de kamer rommelig te maken.

De L-vormige keuken is van Ikea, waarbij het spaanplaatwerkblad bedekt is met melaminelaminaat. Iraanse tegels met handgemaakte decoraties fleuren de achterwand op.
“Het is moeilijk om een ​​minibadkamer te ontwerpen: je moet ruimte vinden voor alle armaturen, de nodige kasten plaatsen en natuurlijk de leidingen wegwerken”, legt de architect uit.

Desondanks slaagde hij er naast een groot bad met al het sanitair ook in om de wasmachine achter de deuren van de wastafelkast te verbergen.

3D-weergave van het appartement.

Volgens de eigenaar waren de meest interessante en tegelijkertijd moeilijkste fases van het project het ontwerp en de constructie van de “slaapbox”: “Het is op zichzelf een miniatuurarchitectuurwerk in het appartement”.

Appartementsplan.

Bekijk alle foto’s van dit huis

In onze rubriek Houzz Homes stellen wij interessante projecten voor van Houzz-professionals. Als u ons uw werk wilt laten zien, upload dan de foto’s naar uw Houzz-profiel en stuur de link samen met een korte beschrijving van het project naar redazione@houzz.com. Als wij besluiten uw werk te publiceren, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Leave a Response