#image_title
Ontwerp en interieur

Contrasterend interieur van een appartement met twee verdiepingen voor een meisje uit Minsk – project van IQ House studio

34views

Het studioteam van IQ House ontwierp een appartement met uitzicht op de rivier en het plein in een goede buurt van Minsk. De natuurlijke buitenkant hielp ons bij het kiezen van de belangrijkste materialen: natuurlijk hout, porselein en textiel in groene tinten. De ontwerpers kozen zeer zorgvuldig voor decor en kunst: ze wilden de puurheid en laconiek van visuele oplossingen zoveel mogelijk benadrukken. Dit is de eerste renovatie in het leven van de jonge klant, dus ze vertrouwde de professionals in alles en had gelijk.

  • Plaats: Minsk
  • Vierkant: 93,7 m²
  • Auteurs: studio IQ Huis
  • Foto: Alexander Yurchik

De oorspronkelijke indeling van de ontwikkelaar omvatte twee compacte badkamers, die de ontwerpers besloten te combineren tot één badkamer. Hetzelfde lot trof de aangrenzende kamers: in plaats daarvan was er een grote privéruimte met een bed en een ruime kleedkamer achter een schuifwand. Niet ver daarvandaan staat een kaptafel met spiegel – een onvervangbaar detail in de vrouwenkamer. De overgang tussen de twee niveaus wordt gemarkeerd door een ‘zwevende’ trap van geschilderd essenhout. Om het grafischer te maken, werden de uiteinden van de treden zwart geverfd, zodat ze alleen zichtbaar waren vanuit de keuken en eetkamer van de groep. De installatie van deze constructie bracht een heel probleem met zich mee: de dragende muur was gemaakt van gassilicaatblokken, dus sommige vakmensen weigerden dergelijk werk op zich te nemen. Als resultaat vond het studioteam iemand die het idee volledig begreep en creëerde een verborgen frame uit een systeem van verticale en horizontale kanalen die de betonnen basis en gassilicaat met elkaar verbinden voor stevigheid. Het belangrijkste accent van de ruimte was een modulaire bank met groene bekleding, waarmee de natuurlijke motieven in het ontwerp van het appartement werden voortgezet. De witte gevels van het keukenblok trekken geen onnodige aandacht en ondersteunen opbergsystemen in de gang. De warmte van het ingetogen palet werd toegevoegd door insluitsels van hout – parket, kasten en kasten. De slaapkamer van de klant daarentegen is ingericht in strenge grijstinten: zacht textiel en spiegelstrepen op de muren zorgen hier voor de ontspannen sfeer.

Leave a Response