#image_title
Ontwerp en interieur

Accenten van natuursteen in een brutaal interieur voor een bachelorproject QUADRUM Studio

31views

Het QUADRUM Studio-team heeft een laconiek interieur ontwikkeld van een appartement voor een volwassen vrijgezel in het wooncomplex Volga Sky in Saratov. De communicatie met de opdrachtgever verliep vlot: het ontwerpproject was met kleine aanpassingen in één keer afgesproken. Een onverwachte beslissing van de ontwerpers was het bijna volledig opgeven van massieve scheidingswanden, waardoor het huis wordt gezien als een solide ruimte met panoramische ramen.

  • Plaats: Saratov
  • Vierkant: 60 m²
  • Auteurs: QUADRUM Studio
  • Foto: Roman Spiridonov

De oorspronkelijke indeling van het appartement bestond uit twee aparte kamers en een badkamer. Nadat ze de muren volledig hadden gedemonteerd, lieten de ontwerpers een aparte badkamer en kleedkamer achter, en combineerden ze ook de gang, keuken en woonkamer tot één ruimte. De glazen scheidingswand hielp de slaapkamer visueel te verbinden met het openbare blok en liet nog meer natuurlijk licht binnen. Het minimale aantal blinde muren maakte het mogelijk om op een relatief kleine oppervlakte een comfortabele en luchtige ruimte te creëren. De langwerpige keuken-woonkamer herbergt een gang gescheiden door een lichte scheidingswand: dankzij deze hebben gasten al bij de ingang van het appartement uitzicht op de panoramische ramen en het stadslandschap met de rivier. Het recreatiegebied in het project wordt vertegenwoordigd door een grijze modulaire bank, een tv en een lang gefineerd opbergsysteem. Over het algemeen wordt het interieur gekenmerkt door eenvoudige en strakke vormen die de texturen van natuurlijke materialen benadrukken. Een kleurenpalet van aardetinten is zichtbaar in stoffen, warme houtsoorten, marmer en brutalistisch beton. De hoofdpersoon van het visuele verhaal was natuursteen, wat het moedige karakter en de stijl van de klant weerspiegelde. Gecombineerd met grote levende planten en zwart leer op het hoofdeinde komt dit materiaal terug in het slaapkamerontwerp. Het QUADRUM Studio-team besloot het decoratieve paneel uit te lichten met gordijnverlichting en railverlichting met roterende spots. De accenten van het rustige interieur waren de AM.PM salontafel met amberkleurig marmer, Casamania barkrukken en Chernyshbrothers fauteuils bekleed met rood leer als onderdeel van de eetgroep.

Leave a Response